T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / ECEABAT - Opet Tarihe Saygı Ortaokulu

Etiket Sonuçları: Opet Tarihe Saygı Ortaokulu

May

Okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu 7/C sınıfı öğrencileri Okul Müdür Yardımcımız Serkan ÖZDİLEK'in rehberliğinde 03.05.2024 Cuma günü saat 10.00'da tüm Türkiye'deki il ve ilçelerde eşzamanlı olarak yapılan "Orman Benim" Kampanyasına katılım gösterdiler. Kampanya ile, orman içi ve bitişindeki yol kenarları, tarım arazileri, yerleşim yerleri ile tesisleri bitişinde bulunan yanıcı maddelerin azaltılması (çalı, diri örtü temizliği, alt dal budaması) çöplerin temizlenmesi neticesinde orman yangınlarının azaltılması amaçlanmaktadır.

May

Günümüzde toplumsal hayatın hareketlilik temeline dayanmasına binaen hayatımızın merkezinde olan kara yolu ulaşımı, günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğu kadar, ne yazık ki insan hayatını tehdit eden küresel bir sorun haline de gelmiştir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından halk sağlığı sorunu olarak tarif edilen trafik kazaları nedeniyle; dünyada her yıl ortalama 1 milyon 350 bin kişi hayatını kaybetmekte, yaklaşık olarak 78 milyon insan yaralanmakta ve çok yüksek miktarlarda sosyoekonomik kayıp meydana gelmektedir. Hızla ilerleyen teknolojik gelişmeler ile küreselleşmeye bağlı olarak önümüzdeki on yıllık süreçte günümüz ulaşım ağlarında ve türlerinde yenilikçi yansımaların görülmesi beklenmektedir. Tüm bu gelişmeler ışığında, öğrencilerimizin motivasyon ve duyarlılıklarını artıracağı için yarışma teması “1 Kural, 1 Hayat” olarak belirlenmiştir.

Katılacak öğrencilere başarılar dileriz.

May

Okulumuz Gazetecilik Kulübü öğrencileri ve Bilişim Teknolojileri ve Gazetecilik Kulübü Öğretmeni Reyhan ŞEKER YAZICI rehberliğinde hazırlanan Teneffüs Dergisi Nisan 2024 Sayısı ekte verilmiştir.

Nis

Bu etkinliğin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmî/özel; ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulu öğrencileri arasında özel eğitim ihtiyacı olan akranları hakkındaki duygu ve düşüncelerini mektupla ifade etmesidir. 

Nis

Eceabat Opet Tarihe Saygı Ortaokulu Özel Eğitim 8/A sınıfı öğrencimiz Duru Su GÜR 2023-2024 Eğitim öğretim yılı okul sporları faaliyetleri kapsamında düzenlenen Özel Eğitim Mental Masa Tenisi Müsabakalarında Çanakkale 1. si oldu. Sporcumuzu tebrik eder Türkiye şampiyonasında başarılar dileriz.

Nis

Opet Tarihe Saygı Ortaokulu Müdürlüğü ve “Kültür ve Edebiyat Kulübü” tarafından “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” temalı kitap ayracı tasarımı yarışması düzenlenmiştir. Yarışmanın amacı öğrencilere kitap sevgisi kazandırmak, kitap okumaya olan ilgiyi arttırmak, öğrenci iletişim ve işbirliğinin arttırılması, aynı zamanda öğrencilerin yaratıcılıklarının geliştirilmesidir.

 

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 101. yılı kutlamaları İlçemiz Eceabat'ta 23 Nisan 2024 Salı günü saat 10.00'da Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Ardından Mehmet Akif Ersoy Kapalı Spor Salonu'nda Bayram Kutlama Töreni gerçekleşti. İlçemizde gerçekleşen "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" temalı şiir yazma yarışmasnda 6/C sınıfından Ege Ali AR birinci, 8/A sınıfından Berra ALTAY ikinci, 5/A sınıfından Özgün KİREMİTÇİ üçüncü olmuştur. Öğrencilerimize ödülleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde takdim edildi. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Bu bayramı çocuklarımıza armağan eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü saygı ve minnetle anıyoruz. Tüm öğrencilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!

Nis

"Genders Travelling In Time" (Zaman İçinde Yolculuk Eden Cinsiyetler) e-Twinning projesi kapsamında öğrencilerimiz cinsiyet kalıp önyargılarını değiştirmek için "Güzel ve Çirkin" (Beauty and The Beast) masalını seçtiler. Proje Koordinatörü Yunanistan Chios 4th İlkokulu Müdürü Maria Keroglou tarafından başlanan masala, okulumuz proje öğrencileri Şüheda A., Damla G., Berra A., Kenan Efe K., Ceylin Ada A., Ekin B., Berra İ., Aylin T., Nazlıcan B., Kayra B. cinsiyetlere atanan kalıp önyargıları değiştirerek yeniden yazdılar ve karikatürler oluşturdular. İzmir Karşıyaka İlkokulu 4. sınıf proje öğrencileri de kitabın karikatürlerini oluşturdular ve seslendirdiler. Masala devam etme çalışmasına proje öğrencilerimiz seslendirme yaptılar ve videolaştırıldı. Proje öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Reyhan ŞEKER YAZICI'nın rehberliğinde 7/A, 7/C,6/B ve 8/A sınıflarından e-twinning projesi öğrencilerinin katıldığı "Genders Travelling in Time" (Zaman İçinde Yolculuk Eden Cinsiyetler) E-Twinning Projesi kapsamında okulumuz proje öğrencileri "She, The Beatıful, He, The Beast" (Güzel ve Çirkin) adlı masalı cinsiyet kalıp önyargılarını değiştirecek şekilde yeniden yazdılar. Masalda bulunan bazı bölümleri karikatürleştirdiler. Çalışma, İzmir Karşıkaya İlkokulu Sınıf Öğretmeni Berran Şahin ve sınıfın projeleri ile işbirliği içerisinde yapılmıştır. Masala devam eden Karşıkaya İlkokulu öğrencileri, masalla ilgili karikatürler oluşturmakta ve proje kitabını oluşturmaktadır. Proje öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

Okulumuz İngilizce Dersi Öğretmeni Gülşah AYDENİZ'in rehberliğinde 7/C sınıfı öğrencilerimizin katıldığı "LET’s Bring Four Seasons Back" (4 Mevsimi Geri Getirelim) e-twinning projesi kapsamında ortak okullarla beraber mevsimlerin önemine ve güzelliğine vurgu yapmak için online bir "Mevsimler Partisi" düzenlendi.

Nis

Hayal Et, Çiz ve Gönder... 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın yürütücülüğünde ve Milli Eğitim Bakanlığı paydaşlığında birçok etkinlik düzenlenmektedir. Bu kapsamda TEKNOFEST tarafından "Senin Çizimlerinle "Milli Teknoloji Hamlesi" isimli "Hayal Et, Çiz ve Gönder..." başlıklı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen resim yarışması için son başvuru tarihi 26 Nisan 2024 olup başvurular mth.tc/resimyarismasi adresinden yapılabilecektir.

Katılacak öğrencilere başarılar dileriz.

Nis

Okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Tuba UZUN'un koordinatörlüğünde okul olarak katıldığımız "Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar" Projesi tanıtım çalışmaları kapsamında okulumuza taşımalı eğitimle gelen köylerimizi ziyaret ederek, projemiz hakkında bilgilendirme yapıldı.

Nis

Okulumuzda 04.04.2024 Perşembe günü saat 14.00-15.30 aralığında 18 Mart Üniversitesi Öğr. Gör. Ulaş ÇABUK koordinesinde konservatuvar öğrencileri ile “Klasik Batı Müziği Konseri” düzenlenmiştir. Konser sonrasında öğrencilerimizle söyleşi yapılmış, klasik müzik ve enstrümanlar hakkında bilgi verilmiştir. Klasik batı müziği konseri verilmesinde başta Öğretim Görevlisi Ulaş ÇABUK olmak üzere 18 Mart Üniversitesi Konservatuvarı öğrencilerine, katılımı ile bizleri onurlandıran Şube Müdürlerimiz Emine KABAKOĞLU ve Birol ÇAKIR’a teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Gülşah  AYDENİZ'in koordinatörlüğünde, okulumuz 7/C sınıfından görevli öğrencilerin katılımıyla Türkiye, Yunanistan ve İtalya'dan ortak okulların katılımıyla gerçekleşen "Let's Bring Four Seasons Back" (Dört Mevsimi Geri Getirelim) e-Twinning projesi tanıtım çalışmaları kapsamında okullar pano çalışmaları yaptılar. Proje öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Reyhan ŞEKER YAZICI'nın rehberliğinde 7/A, 7/C,6/B ve 8/A sınıflarından e-twinning projesi öğrencilerinin katıldığı "Genders Travelling in Time" (Zaman İçinde Yolculuk Eden Cinsiyetler) E-Twinning Projesi 2. öğretmen toplantısı 02.04.2024 tarihinde Türkiye saatiyle 20.30'da gerçekleşti. Projenin en önemli amçlarından olan kalıp önyargıları bulma ve düzeltme çalışmaları kapsamında öğrencilere "Awareness of the existence of social gender" (Toplumsal cinsiyetin varlığına dair farkındalık) anketi Google forms üzerinden uygulanmasına karar verildi.

 

Nis

Okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu Teneffüs gergisi Mart 2024 sayısı ekte verilmiştir.

Mrt

2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrenci, öğretmen, okul yöneticileri, okul destek personeli ve velilerde temizlik ve hijyen konusunda farkındalığın artırılması, bu kapsamda sosyal sorumluluk kampanyaları düzenlenmesi ve iyi uygulama örneklerinin ülke genelinde yaygınlaştırılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile OPET iş birliğinde "Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar" projesi hayata geçirilmiştir.

 Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının tümünü kapsayan en kapsamlı temizlik ve hijyen projesi olan "Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar" Projesi okullarda, temizlik ve hijyen odağında kültürel dönüşüm yaratmaya dayalı farkındalık geliştirmektedir. 

Mrt

Yarışmanın Amacı:

a.Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Egemenlik kayıtsız, şartsız Milletindir." ilkesi ile 23 Nisan 1920 günü açılan Türkiye Büyük Millet Meclisinin önemine ilişkin, duygu ve düşüncelerini ifade etmelerini sağlamak,

b.Çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla öğrencilere barış, dostluk, kardeşlik duygu ve düşüncelerini kazandırmak,

c.Ulusal egemenlik, demokrasi ve bağımsızlık kavramlarını vurgulamak, milli birlik ve beraberliği pekiştirmek.        

Mrt

18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıldönümü kapsamında ortaokul öğrencileri arasında şiir yarışmasında Berra ALTAY, Yiğit İlhan ERTAN, Aylin TIRPANLI dereceye girmişlerdir. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

Türkçe Öğretmenimiz Rafet CANSU, İnovasyon, Motivasyon, Örgütsel Bağlılık isimli kitabını imzalı haliyle Okul Müdürü Deniz AYDENİZ’e ve okul kütüphanemize hediye etti. Hediyesi için kendisine teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsamında 19 Mart 2024 tarihinde okulumuz bahçesinde yapılan törende, Okul Müdürümüz Deniz AYDENİZ, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Ardından Müzik Öğretmenlerimiz Gülden TUĞAL ve Kübra DİNÇ yönetiminde müzik dinletisi yapıldı. Öğretmenlerimize dinleti için teşekkür ediyoruz. Çanakkale Zaferi 109. yıldönümü kutlu olsun.

Mrt

Okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu güncel veli-öğretmen görüşme saatleri ekte verilmiştir.

Mrt

Gençlerin;  yazma  becerilerini  ortaya  çıkararak  edebiyat  alanına  ilgilerini  arttırmak,  kişisel  ve sosyal  gelişimini  desteklemek;  duygu,  düşünce,  hayal  dünyası  ve  gözlem  yeteneklerini  keşfetmek, Türkçeyi  doğru  ve  etkili  kullanmalarını  sağlamak  ayrıca  okuma  ve  yazma  alışkanlıklarını  geliştirmek amacıyla uygun görülecek "Bir Asrın Öyküsü", sloganlarıyla "Asım'ın Nesli V. Gençler Arası Öykü Yarışması" düzenlenecektir.

Mrt

Okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu'nda okulumuz öğrencilerine yönelik Eceabat Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası etkinlikleri kapsamında "Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele - Teknoloji Bağımlılığı" konulu eğitim verilmiştir. Eğitimde teknolojiyi kullanma sınırlarının öneminden söz edildi. Teknoloji kullanımının günlük bir saati aşmaması gerektiği, aile sınır koymasa bile öğrencinin bu davranışsal bağımlılığın farkında olması gerektiği vurgulandı. Teknoloji bağımlılığı gelişmemesi için öğrencilerin sosyalleşmeleri, hobiler edinerek zamanı etkili kullanmaları gerektiği belirtildi.

Bu faydalı eğitim için Eceabat Toplum Sağlığı Merkezine teşekkür ederiz.

Mrt

Opet Tarihe Saygı Ortaokulu Müdürlüğü ve “Kültür ve Edebiyat Kulübü” tarafından “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” temalı kitap ayracı tasarımı yarışması düzenlenmiştir. Yarışmanın amacı öğrencilere kitap sevgisi kazandırmak, kitap okumaya olan ilgiyi arttırmak, öğrenci iletişim ve işbirliğinin arttırılması, aynı zamanda öğrencilerin yaratıcılıklarının geliştirilmesidir.

 

Mrt

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu tarafından düzenlenen "Hayalimdeki Sen CV Yarışması"nın amacı, Çanakkale ilinde öğrenim gören ortaokul öğrencilerinin kariyer planlamalarını yapmaları, gelecekte iş hayatına adım atarken etkili özgeçmiş hazırlayabilmeleri, iş görüşmelerinin olmazsa olmazı olan özgeçmişlerin özgün tasarım ve içerikle oluşturulmasıdır. Bu kapsamda öğrenciler hayallerindeki işyerleri/meslekler için özgeçmiş hazırlayacak, böylece katılımcıların kariyer planlamasını daha sağlıklı yapmalarına katkı sağlanmış olacaktır. Yarışmaya başvurular 01-31 Mart 2024 tarihleri arasında kariyer.canakkale@iskur.gov.tr adresine yapılacaktır. Yarışmaya katılacak öğrencilere başarılar dileriz.

Mrt

1-8 Mart Deprem Farkındalığı Haftası etkinlikleri kapsamında, okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu'nda Teknoloji Tasarım Öğretmeni ve Afete Hazırlık Kulübü Danışman Öğretmeni Burç Naşit ONĞAN'ın rehberliğinde, 8 Mart Cuma günü saat 12.10'da deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikat, öncelikle depremi simule eden alarm sesinin çalınmasıyla sınıflarda öğrenciler ve öğretmenler çök- tutun- kapan hareketi yaptılar. Alt kattaki sınıfların sırayla, düzenli ve ivedilikle  yönlendirme tabelalarını takip ederek boşaltılmasının ardından, üst kattaki sınıflar tahliye edildi. 

Mrt

Okulumuzda Opet Tarihe Saygı Ortaokulu'nda 12 Mart 1921 İstiklal Marşı'nn Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü 103. yıldönümü kapsamında Eceabat Kaymakamımız Sayın Murat ÇİÇEK, Eceabat Belediye Başkanı Vekilimiz Sayın Beşir Erdinç TURSUN, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Sayın Zülküf MEMİŞ, Eceabat İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Rıdvan ALINMAZ, İlçe protokolü, okul müdürlerimiz ve velilerimizin katılımıyla Anma Töreni düzenlendi.

Mrt

Programın amacı, ortaokul ve lise öğrencilerinin temel bilimler ve bilgisayar alanlarına ilgilerini artırmak, öğrencileri Ulusal Bilim Olimpiyatlarına hazırlamak ve Uluslararası/Bölgesel Bilim Olimpiyatlarına katılımlarını sağlamak için bilim olimpiyatları projesini yürütmektir.

Mrt

T.C. İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığınca okulumuz öğrencilerine eğitim verildi. Deniz canlılarının korunması, denizlerimizdeki su ürünleri hakkında bilgi verildi. Sahil Güvenlik komutanlığının denizlerdeki arama kurtarma faaliyetlerini yürütme, denizlerde emniyet ve güvenliği sağlama, deniz kirliliğini önleme, deniz canlılarını ve yaşam alanlarını koruma, kaçakçılık ve düzensiz göç ile mücadele görevleri anlatıldı.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizle Mehmet Akif Ersoy'un Evini ziyaret ettik. Gezide öncelikle Bayramiç'te Mehmet Akif Ersoy'un Evine gidildi. Öğrencilerimiz, Mehmet Âkif Ersoy'un hayatı; fikir, sanat ve şahsiyeti ile ilgili bilgilere ve görsellere doğrudan ulaşma imkanı bulmuşlardır.  

Daha sonra Mehmet Akif Ersoy'un babasının görev yapmış olduğu cami ziyaret edildi. Ardından Troya Müzesi ziyaret edilerek Troya Antik Kenti hakkında bilgi edinildi. 

Bu vesileyle İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

İlçemiz Eceabat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafındandan, 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümü etkinlikleri kapsamında ortaokul öğrencileri arasında şiir yarışması düzenlenmiştir.

Mrt

2023 Avrupa Kod Haftası (Codeweek) etkinlikleri kapsamında, okulumuz 5., 6. sınıf öğrencileri ve gönüllü 7. sınıf öğrencileri ile Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Reyhan ŞEKER YAZICI rehberliğinde "Cumhuriyetin 100. yılında Kod Haftası Etkinlikleri"ne katıldılar. Etkinlikler kapsamında 5. sınıf öğrencilerimizle Code.org ile Angry Birds, Maze ve Bilgisayar Bilimine Giriş kodlama etkinlikleri yapıldı. 6. sınıf öğrencilerimiz Scratch ve Pictoblox uygulamalarında blok tabanlı kodlama ile animasyonlar, oyunlar ve uygulamalar oluşturdular. Pek çok öğrencimiz Cumhuriyetimizin 100. yılı yazılı animasyonlar hazırlayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı coşkusunu bize yaşattılar.7 sınıflardan gönüllü öğrencilerimiz AppInventor ile Cumhuriyetin 100. Yılı konulu uygulamalar oluşturdular.

Mrt

Okulumuzun Teneffüs Haber Gazetesi Şubat 2024 sayısı ekte verilmiştir.

Şbt

Okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu 7/C sınıfı öğrencileri İngilizce Öğretmeni Gülşah AYDENİZ'in rehberliğinde katıldıkları "Let's Bring Four Seasons Back" (Haydi, Dört Mevsimi Geri Getirelim) E-Twinning projesi kapsamında kendilerini tanıtan avatarlar hazırladılar. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Şbt

LGS'ye hazırlanan öğrencilerimizin motivasyonlarını artırmak, sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarındaki eğitim-öğretim koşullarını, fiziki imkanlarını, okulların niteliğini tanımalarını sağlamak amacıyla 24 Şubat 2024 tarihinde Çanakkale Fen Lisesi, Çanakkale TOBB Sosyal Bilimler Lisesi ve Çanakkale Anadolu Lisesi ziyaretleri gerçekleştirilmiştir. Ziyaret ettiğimiz okulların idareci ve rehber öğretmenlerine, kendi okul deneyimlerini ve sınava hazırlık süreçlerini öğrencilerimizle paylaşan kıymetli öğrencilerine teşekkür ederiz.

Şbt

27-28 Şubat Tarihlerinde Çanakkale merkez 18 Mart Stadyumunda yapılan puanlı atletizm il birinciliği yarışmalarına Küçük Erkek takımımızla katıldık. İki gün süren yarışmalar sonunda Nevzat Başarır yüksek atlamada 1.15 mt lik derecesi ile Çanakkale il birincisi, Arda Aras Meniz uzun atlamada 3.81 mt lik derecesi ile dördüncü olurken, Emre Altıntaş fırlatma topunda 43,80 mt lik derecesiyle ikincilik aldı, yine Emre Altıntaş 1000 mt koşusunda da ikincilik aldı.

Şbt

Okulumuz 7/C sınıfı olarak İngilizce öğretmeni Gülşah AYDENİZ'in rehberliğinde, İngilizce dersinin 6. ünitesi olan Celebrations(Kutlamalar) ünitesinin kazanımlarını yaparak ve yaşayarak günlük hayatımıza dahil edebilmek için öğrencilerimizle birlikte karar verdiğimiz ve tüm aşamalarını birlikte planlayarak yaptığımız COLOR PARTY- Renk Partisi etkinliğini gerçekleştirdik. Hem eğlendik hem de öğrendiklerimizi tekrar ettik.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, bu faydalı etkinlik için İngilizce Öğretmenimiz Gülşah AYDENİZ'e teşekkür ediyoruz.

Şbt

Anadolu Derneği Gençlik Merekzi Tarafından tüm Türkiye'deki ortaokul öğrencilerine yönelik "Sevgili Peygamberim (sas) Muzaffer AKTÜRK- M. Mücahit TRAŞ" isimli kitap üzerinden Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili 27 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 11.00'da tek oturumda yüzyüze olarak "Siyer-i Nebi" yarışması yapılacak ve dereceye girenler ödüllendirilecektir.

Şbt

Okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerine 20 Şubat 2024 tarihinde Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından  Meslek Seçimi semineri verildi.

Şbt

Ülke genelindeki Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı resmî ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında resim, şiir ve kompozisyon dallarında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 104. Yıl dönümüne ilişkin günün anlam ve önemini belirten yarışma düzenlenerek dereceye giren eserlerin Türkiye Büyük Millet Meclisinde sergilenecektir.

 Başlangıç Tarihi: 19.02.2024

 

Bitiş Tarihi: 23.04.2024

Katılacak öğrencilerimize başarılar dileriz.

Şbt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında "Mehmet Akif Ersoy'un Şiirlerini En Güzel Okuma Yarışması" düzenlenmiştir.

Yarışmanın amacı; Eceabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı ortaokul ve lise öğrencilerinin;

 

* Türkçeyi doğru, etkili ve kurallarına uygun olarak konuşmayı özendirerek,

 

* Dilimizi güzel ve düzgün kullanma yeteneği geliştirmek.

* Mehmet Akif Ersoy’u tanıtmak ve şiirlerini sevdirmek, öğrencilerimize toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmak,

 

* Öğrencilerimizin şiir sanatına ilgi duymalarını sağlamaktır.

Yarışmaya katılacak öğrencilere başarılar dileriz.

Şbt

Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı kapsamında 81 ildeki 139 Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde verilecek 11 farklı başlıkta 36 ay ücretsiz teknoloji eğitimi için başvurular 7-25 Şubat 2024 tarihleri arasında T3 Vakfı sitesi üzeirnden https://t3kys.com/tr/accounts/login/?next=/tr/  adresinden yapılacaktır.

Başvuracak öğrencilerimize başarılar dileriz.

Şbt

Okulumuzda Fen Bilimleri dersi 6. sınıf kazanımları kapsamında Fen Bilimleri Öğretmeni Tuba UZUN'un rehberliğinde "Yoğunluk Kulesi Deneyi" yapıldı.

Yoğunluk kulesinde, günlük hayatta görebileceğiniz çok sayıda farklı cisim yoğunluklarına göre bir kap içerisinde belirli konumlar almaktadır. Kap içerisinde yukarıdan aşağıya doğru indikçe, karşılaştığınız cisimlerin yoğunlukları da artmaktadır. Çünkü daha yoğun olanlar, daha dibe çökmeye meyillidir; daha az yoğun olanlarsa diğerlerinin üzerinde kalırlar. 

Cisimlerin yoğunluklarının karşılaştırıldığı bu deney ile öğrencilerimiz eğlenerek ve yaparak-yaşayarak öğrendiler.  Bu faydalı etkinlik için Öğretmenimiz Tuba UZUN'a teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz 6/A sınıfında İngilizce Öğretmeni Saliha DENİZ'in rehberliğinde Occupations konusunda öğrenciler meslek tanıtımları yaptılar. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Şbt

Okulumuzda Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürlüğü Çevre Mühendisi Dr. Elif Yenici tarafından 06.02.2024 tarihinde saat 11.45-12.25 aralığında okulumuz konferans salonunda "Doğa Koruma- Biyolojik Çeşitlilik Ve Biyokaçakçılık Eğitimi" verilmiştir. Eğitim için Mühendis Elif Yenici'ye teşekkür ediyor, herkesi çevremize karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Şbt

INSAFE ağı tarafından her yılın Şubat ayında organize edilen Güvenli İnternet Günü (GİG) 2004 yılından bu yana dünyada yaklaşık 190 ülke ve bölgede kutlanmaktadır.

Ülkemizde de, 2010 yılından itibaren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu koordinesinde düzenlenmekte olan Güvenli İnternet Günü etkinlikleri bu yıl 13 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Şbt

Sıfır Atık Projesi, atık üretimini en az seviyeye indirerek çevresel etkileri azaltmak, doğal kaynakları korumak, geri dönüşümü teşvik etmek, atıkların yeniden kullanımını artırmak ve genel olarak sürdürülebilir atık yönetimi uygulamalarını yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır. Geri dönüşüm, yeniden kullanım, tasarım değişiklikleri, atık ayrıştırma ve geri kazanım gibi uygulamalar projenin önemli bileşenleri arasında yer almaktadır. Sıfır Atık Projesi, çevresel sürdürülebilirliği desteklemeyi, doğal kaynakların korunmasını ve atık yönetiminin daha verimli hâle getirilmesini hedeflemektedir. Bakanlığımız atık yönetimi konusunda sürdürülebilir ve çevre dostu uygulamaların yaygınlaşması faaliyetlerini desteklemektedir. Sıfır Atık Yarışması ile öğrencilerde atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek, çevreye duyarlı olmak, sürdürülebilir kalkınma için farkındalık yaratmak, yaratıcı ve yenilikçi çözümler geliştirmeyi teşvik etmek amaçlanmaktadır. 

Şbt

Ülke genelinde resmî ortaokullar ve imam hatip ortaokulları arasında  “Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım, O İş Bende!” konulu kompozisyon yarışması düzenlenmiştir.

Başlangıç Tarihi: 12.02.2024

Bitiş Tarihi: 26.04.2024

Katılacak öğrencilerimize başarılar dileriz.

Şbt

Okulumuz "Genders Travelling In Time" E-Twinning projesi öğrencileri, proje ortak okulları öğrencileri ile tanışma toplantısına katıldılar. Toplantıda, ortak okullarımız, yaşadıkları ili, bölgeyi tanıtan sunumlar yaptılar. Ardından sırasıyla farklı okullardan öğrenciler kendilerini İngilizce dilinde tanıttılar. Okulumuzdan Ceylin Ada A., Ekin B., Aylin T., Damla G., Şüheda A., Kenan Efe K., Kayra B., Berra A., Berra İ. ve Nazlıcan B. da kendilerini tanıtarak projede bulunma amaçlarını açıkladılar. Cinsiyet eşitliğine önem verdiklerini, bunun önemini duyurmak ve vurgulamak istediklerini, yabancı dil ve dijital becerilerini geliştirmek için projeye katıldıklarını belirttiler. Öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Şbt

Ülkemizde 06 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana gelmiştir. Depremin yıkıcı etkisi ve şiddeti; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Şanlıurfa ve Osmaniye illerinde gözlenmiştir. 06 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak üzere, okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu'nda 6 Şubat 2024 Salı Günü saat 09.00'da 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Şbt

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Reyhan ŞEKER YAZICI'nın rehberliğinde 6/B, 7/A, 7/C ve 8/A sınıfından öğrencilerin katıldığı "Genders Travelling In Time" (Zaman İçinde Yolculuk Eden Cinsiyetler) adlı e-Twinning projesi, proje logosu tasarımı çalışmalarını, proje öğrencilerimiz Ekin B., Ceylin Ada A., Kenan Efe K., Damla G., Şüheda A., Rahmi Kayra B., Nazlıcan B., Berra İ ve Berra A. öğrencilerimiz tamamladılar. Oylamada öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Şbt

Okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Nilay SALĞIN rehberliğinde Fransada yapilacak olan Olimpiyat oyunlariyla ilgili dunyanin her yerinden uluslarla baglanti kurulacak olan bir projeye dahil olduk.Okul olarak gorevimiz milletimizi temsil eden bir kartpostal yazip gondermekti. 

Şbt

Okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulunda 05.02.2024 tarihinden itibaren geçerli olacak ders programları ekteki gibidir.

Şbt

Okulumuz Gazetecilik Kulübü öğrencilerinin hazırladığı Teneffüs Gazetesi Ocak 2024 sayısı ekte verilmiştir.

Ock

Okulumuzda 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. dönem sonu faaliyet haftası etkinlikleri kapsamında 15 Ocak 2024 pazartesi günü saat 13.30'da 5. sınıflar arası bilgi yarışması yapıldı. Okulumuz zümre öğretmenleri tarafından hazırlanan seçici sorularla hazırlanan yarışmada, 5/A sınıfı takımı birinci olmuştur.

 

 

Ock

Okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu'nda 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 1. kanaat dönemi sona ermesi nedeniyle karne töreni yapıldı. Okul Müdürümüz Deniz AYDENİZ, düzenlenen karne töreninde tatilde dinlenmenin yanında ailemizle beraber vakit geçirmenin, kitap okuma saatlerinin de çok önemli olduğunu vurguladı. Bütün öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock

Bakanlığımızca 2023 – 2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin son haftasında tüm kademelerde uygulanmak üzere öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan çok yönlü gelişimini esas alan bir yaklaşımla hazırlanan "Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı" kapsamında Opet Tarihe Saygı Ortaokulu güne sporla başlıyor. Sabah sporunun ardından okuma saati uygulanıyor.  İsteyen her öğrencinin getirdiği ürünleri satabildiği bir etkinlik olan "Serbest Pazar" etkinliği ile pazar tezgahları kuruluyor. Paylaşım, dürüstlük, sorumluluk, etik gibi kavramların vurgulandığı ve değerler eğitimi kapsamında düzenlenen "Serbest Pazar" etkinliğinde kazanılan tüm paralar harçlığa dönüşüyor. Öğleden sonra, planlanan ve her gün farklı sınıf seviyeleri için gerçekleştirilen "Sınıflar Arası Bilgi Yarışması" ile heyecanlı bir mücadeleler yaşanıyor. "Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı" kapsamında sınıflar arası spor karşılaşmaları, çocuk oyunları, yetenek gösterileri, sinema gösterimi gibi faaliyetler karne gününe kadar devam edecektir.

Ock

Ahilik, sadece bir esnaf teşkilâtlanması değil, Türk Milleti'nin kültürel kodlarında var olan alplik- yiğitlik, teşkilâtçılık ve dayanışmacılık özellikleri ile İslâm/ fütüvvet ahlâkını yoğurarak, insanlığa sunduğu bir hayat nizamıdır. Aynı zamanda bir medeniyet hareketidir. Kurmuş olduğu eğitim sistemi ve yetiştirmiş olduğu insan tipi ile, tesis ettiği idari, iktisadi, sosyal, kültürel, askerî ve ticari sistemde ahlâkı kurumsallaştırarak insanlığa kapitalist ve sosyalist anlayışların ötesinde yeni bir yol-sistem sunmuştur. Ahiliğin kurucusu Ahi Evran-ı Veli'dir. Merkezi Kırşehir'dir. Ahiliğin özünde adalet, merhamet, ehliyet-liyakat, çalışmak, helâl kazanç, dayanışma, kul hakkına riayet, dürüstlük, kaliteli üretim, ilim, yardımlaşma ve Hakk'ın rızasını kazanmak için halka hizmet anlayışı vardır. Bu esaslar aynı zamanda Ahiliğin insanlığa sunduğu evrensel mesajlardır. Ahilik, Türk- İslâm medeniyetinin mayasını oluşturan insanlık idealidir. Biz Ahiliği, imanın amele dönüştüğü, Anadolu'nun vatanlaşmasını, Osmanlı'nın Cihan Devleti olmasını sağlayan dünyevî ve uhrevî bir sistemdir. Ahilik haz ve hız çağında kara ve kızıl emperyalizmin kıskacındaki insanlık için de bir ümittir.

Ock

KONU: Barış İçin Sudan Faydalanmak

AMAÇ: Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında UNCED tarafından belirlenen “Barış İçin Sudan Faydalanmak” temalı resim ve kompozisyon yarışması ile konunun öneminin özellikle genç nesillere benimsetilmesi ve bilgi düzeyinin artırılmasının sağlanması, ayrıca dereceye girecek eserlerin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün katılacağı tüm sergi ve fuarlarda sergilenerek su bilincinin genç nesillere ve vatandaşlara aktarılması. 

Yarışmalara katılacak öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ock

Okul Atletizm Takımımız Kuşadası’nda  yapılan Kros Bölge Şampiyonasında müsabakalara 3000 metre erkekler kategorisinde katıldı.2023-2024 Kros bölge şampiyonası yarış günü ve saati itibari ile fırtına ve sağnak yağış altında yapıldı. 

Ock

Bir dilde sözlerin bütünü; “söz hazinesi, söz dağarcığı, kelime hazinesi, kelime kadrosu,vokabüler”  olarak tanımlanan söz varlığı, bireyler arası iletişim için çok önemlidir. Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da Türkçeyi kullanma becerilerini ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlanmaktadır.

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi Eylem Planı” kapsamında Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmî ve özel tüm ilkokul ve ortaokullar arasında ‘Dede Korkut Okumaları’ çerçevesinde hikaye yazma yarışması düzenlenmiştir.

Ock

Okulumuzun Gazetecilik Kulübü Danışman Öğretmeni Reyhan ŞEKER YAZICI'nın rehberliğinde Gazetecilik Kulübü öğrencileri ile hazırlanan Teneffüs Gazetesi Aralık 2023 sayısı ekte verilmiiştir. Keyifli okumalar dileriz.

Ara

Bakanlığımız tarafından düzenlenen “Dilimizin Zenginleri” projesi kapsamında okulumuz Türkçe Öğretmeni Denizhan İMAMOĞLU’nun rehberliğinde okulumuz 8/B sınıfından İlkem ONAN ve Buğlem TUZCUOĞLU, Mehmet Akif ERSOY Safahat ve Yunus Emre Divanı’nı temel alan bir sözlük tasarımı hazırladılar. Öğrencilerimizi ve öğretmenimiz Denizhan İMAMOĞLU’nu tebrik ediyoruz. Sözlük sayfalarını ekten inceleyebilirsiniz.

Ara

Okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu'nda Teknoloji Tasarım Öğretmeni ve Afete Hazırlık Kulübü Danışman Öğretmeni Burç Naşit ONĞAN'ın rehberliğinde, 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 15.15'te deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikat, öncelikle depremi simule eden alarm sesinin çalınmasıyla sınıflarda öğrenciler ve öğretmenler çök- tutun- kapan hareketi yaptılar. Alt kattaki sınıfların sırayla, düzenli ve ivedilikle  yönlendirme tabelalarını takip ederek boşaltılmasının ardından, üst kattaki sınıflar tahliye edildi. Okul bahçesinde bütün okulun toplanmasının ardından, Afete Hazırlık Kulübü Danışman Öğretmenimiz Burç Naşit ONĞAN tarafından deprem anında ve sonrasında yapılacaklar hakkında öğrenciler bilgilendirildi, açıklamalar yapıldı. Öğretmenimiz Burç Naşit ONĞAN'a bu faydalı tatbikat ve bilgilendirme için teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuzda Beden Eğitimi öğretmenlerimiz rehberliğinde okul içi 6. Sınıflar arası kaleli yakan top turnuvası başladı. İlk müsabakada 6/B sınıfı 1-0 geriden gelerek 6/A sınıfına karşı final oyununda 2-1 kazandı. Kazanan takım öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ara

28 Aralık 2023 tarihinde Çanakkale’de düzenlenen okullar arası Atatürk koşusunda Küçük Erkekler kategorisinde 1000 metre koşusunda okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu öğrencileri Beden Eğitimi Öğretmenleri Aysun YILDIRIM GİRGİN ve Tamer YAĞCI rehberliğinde Çanakkale ikincisi olurken aynı yarışmada Emre Altıntaş bireysel olarak il ikincisi olup madalya almaya hak kazanmıştır. 

1500 metre yıldız erkekler koşusunda öğrencilerimiz Çanakkale üçüncüsü olmuşlardır. Okul Müdürümüz Deniz AYDENİZ 29 Aralık Cuma günü okulda yapılan tören ile  Küçük Erkek ve  Yıldız takımımızı tebrik ederek kupalarını verdi.

Ara

28 Aralık 2023 tarihinde Çanakkale’de düzenlenen okullar arası Atatürk koşusunda Küçük Erkekler kategorisinde 1000 metre koşusunda okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu öğrencileri Beden Eğitimi Öğretmenleri Aysun YILDIRIM GİRGİN ve Tamer YAĞCI rehberliğinde Çanakkale ikincisi olurken aynı yarışmada Emre Altıntaş bireysel olarak il ikincisi olup madalya almaya hak kazanmıştır. 

1500 metre yıldız erkekler koşusunda öğrencilerimiz Çanakkale üçüncüsü olmuşlardır.

Ara

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji yarışmaları için başvurular başladı. "TEKNOFEST ile Gelecek Sensin” mottosuyla prestijli yarışmalarda yüksek performans sergileyecek teknoloji tutkunlarına 25 milyon TL ödül ve 50 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST teknoloji yarışmaları bu yıl 46 ana kategori, 117 alt kategoride düzenlenecek. TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvurular 20 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabilecek.

Ara

Âşık Veysel Türk tarihi içerisinde büyük öneme sahip âşıklardan biridir. O, âşık olmanın yanı sıra çok büyük bir sosyolog ve edebiyatçıdır. Onun hayatı algılayış biçimi şiirleri vasıtasıyla günümüze kadar taşınabilmiştir. Onun aşk, ölüm, hasret, sevgi, doğa, hayvan, insan ve kısacası insana dair her şey şiirlerinin konusunu oluşturmaktadır. Bu yarışmada genç ve yetişkin kategorisi olmak üzere genelde iki temel kategoride Âşık Veysel’in günümüzde algılanış biçimlerine odaklanılacaktır. “Dostlar Beni Hatırlasın” başlıklı bu yarışmada Âşık Veysel’i hep birlikte yâd edilmesi amaçlanmaktadır.

Ara

Ara

Ara

Ara

Okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu veli-öğretmen görüşme saatleri ekte verilmiştir.

Ara

Bilgi yarışmasıyla okulumuza devam eden 5, 6, 7.ve 8. sınıf öğrencilerimizin akademik güdülenmelerine katkı sağlamak, öğrencilerimizin okula olan ilgilerini artırmak, okulunu ve kendilerini temsil edebilme güçleri kazanmalarını sağlamak, öğrencilerin görev ve sorumluluk duygularının gelişmesini, toplum içinde kendilerini doğru ifade edebilmelerini, hızlı ve doğru karar verebilmelerini, doğru bilgiyi seçebilmelerini, centilmence rekabet edebilmelerini ve kendilerine güvenmelerini sağlamak amaçlanmaktadır.

Ara

Okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu "Genders Travelling in Time" (Zaman İçinde Yolculuk Yapan Cinsiyetler) adlı e-Twinning projesi kapsamında proje öğrencileri işbirliği ile ülke tanıtım videosu ve Çanakkale ili tanıtım videosu oluşturdular. Ardından proje öğrencileri Pixton web2.0 aracı ile avatarlar oluşturarak kendilerini tanıttılar. 

Ara

Okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. dönem 2. sınav tarihleri ekteki gibidir. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ara

Kuruculuğunu Yunanistan Sakız Adası 4. İlkokulu ve Romanya Trimisoara Scoala Gimnaziala nr 13 okullarının yaptığı, Yunanistan, Romanya, Gürcistan, Türkiye ve İspanya'dan ortak okulların yaptığı projeye okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu'ndan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Reyhan ŞEKER YAZICI rehberliğinde 6/B sınıfından Ceylin A.A., Ekin B., 7/A sınıfından Kenan E.K., Kayra B., Şüheda A., Damla G., 7/C sınıfından Aylin T., 8/A sınıfından Berra A., Berra İ. ve Nazlıcan B.'ın katıldı.

Ara

 Okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu sporcuları 3000 mt Kros Çanakkale İl birinciliğinde birincilik kupasını alarak bizleri gururlandırdılar. İlimizi Aydın da yapılacak bölge şampiyonasında ilimizi temsil edeceklerdir.

Ara

YARIŞMANIN  AMACI:

a.      Çanakkale Savaşının dünü, bugünü ve yarınına ilişkin duygu ve düşüncelerini eğitim-öğretim ortamına yansıtmak,

b.      Ulusal ve uluslararası barış, dostluk, kardeşlik duygu ve düşüncelerini kazandırmak,

c.       Öğrencilere Çanakkale Savaşı’nın sosyal, kültürel ve tarihi önemini kavratmak,

d.      Geçmiş kültürel değerlerle yeni kültürel değerler arasında bağ kurmak amacıyla Bakanlığımızca resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenmektedir. Yarışmalara katılacak öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ara

Yarışma tüketicinin temel ihtiyaçlarının karşılanması, sağlık ve güvenliği, bilgi edinmesi, eğitilmesi, zararlarının giderilmesi, sağlıklı bir çevrede yaşaması, ekonomik çıkarlarının korunması, seçebilmesi, temsil edilmesi, örgütlenmesi ve sesini duyurması tüketicilerin temel ve evrensel haklarıdır. Bu bağlamda yarışma konusu “CUMHURİYETİMİZİN YÜZÜNCÜ YILINDA TÜKETİCİ HAKLARI” konusunda olacaktır.

Ara

Çocuklarımızın düşünen, üreten ve karşılaştıkları problem karşısında çözümler bulabilen bireyler olarak yetişmesi, bireysel ve grup oyunları ile öğrencilerimizin yeteneklerinin geliştirilmesi, sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilere kendilerini ifade edebilme fırsatının sunulması, öğrenciler arasındaki iletişim ve dostluk duygularının geliştirilmesi amacıyla akıl ve zekâ oyunları ile vakitlerini daha verimli geçirmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır.

Ara

Ara

28 Kasım 2023 tarihindeGelibolu Hakimiyeti Milliye ve Eceabat Opet Tarihe Saygı Ortaokulları arasında oynanan Okullar arası Yıldız kızlar voleybol müsabakasında okulumuz 2-0 maçı kazanmıştır. Takım öğrencilerimizi ve onları çalıştıran Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz Aysun YILDIRIM GİRGİN ve Tamer YAĞCI’yı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Kas

İlçemiz Eceabat'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında Kaymakamımız Sayın Murat ÇİÇEK, Belediye Başkanımız Sayın Saim ZİLELİ, ilçe protokolü ve Eceabat halkının katılımıyla gerçekleşti. Kutlama programı Eceabat Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşti. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiir dinletisi ve halk oıyunları gösterisi ile devam etti. Program Çanakkale Boğaz Komutanlığına bağlı bando takımının çeşitli türlerdeki müzik dinletisi ile sona erdi. Eceabat'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümü kutlu olsun!

Kas

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında 24.11.2016 tarihinde imzalanan protokol doğrultusunda “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması” her yıl T.C. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ilk, orta ve lise kademelerinde örgün eğitim veren okullarda gerçekleştirilmektedir.

Bu yarışma ile çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerine destek vermek; alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayıp, teknolojinin doğru kullanımının önemini vurgulamak ve daha güvenli, daha sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunarak yeni neslin bağımlılıklara karşı farkındalıklarını artırmak amaçlanmaktadır.

Yarışmaya başvurular 20.11.2023-15.03.2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gün olan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün 95. yıldönümü etkinlikleri kapsamında okulumuzda Öğretmenler Günü programı yapıldı.

Kas

Okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu'nda 27.11.2023 tarihinden itibaren geçerli olacak ders programları ektedir.

Kas

Peygamber Sevdalıları Derneği Çanakkale Şubesi tarafından düzenlenen yarışmanın amacı, Peygamber Efendimizin (sav) örnek hayatının öğrenilmesi ve öğrenilenlerin hayatımızda tatbikini sağlamak hedeflenmektedir.

1. Kategori: 4. ve 5. sınıf öğrencileri

2. Kategori: 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri

Kas

Okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu'nda 20.11.2023 tarihinden itibaren geçerli olacak ders programları ekteki gibidir.

Kas

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Gülşah AYDENİZ'in koordinatörlüğünde, okulumuz 8/C sınıfından Sümeyya A., Zeren Ö., Ece G., Derin Ela Ö.,Aslıhan K. ve Ayşe Asel Y.'ın katıldığı, Yunanistan, İtalya'dan ortak ülkelerle beraber 2022-2023 eğitim -öğretim yılında yürütülen "Healthy Food VS. Unhealthy Food" (Sağlıklı Yiyecekler Sağlıksız Yiyeceklere Karşı) adlı e-Twinning projesi Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazandı. 

Kas

Ortaokul 5-6-7 ve 8 inci sınıflar öğrencilerine yonelik düzenlenen ödüllü öykü yarışması ile, enerjinin ve enerji kaynaklarının verimli kullanılması konusunda öğrenciler arasinda bir farkindalik oluşturulmasi ve bilinç düzeyinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. 

Yarışmaya katılacak öğrencilere başarılar dileriz.

Kas

Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesiller için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla her yıl 11 Kasım gününün "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak kutlanması uygun görülmüştür. 

Kas

Okulumuzda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni 10 Kasım Cuma günü saat 09.00'da başladı. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşuında bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. 8/C sınıfından Sümeyya AKBULUT günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. 6/A sınıfından Aslı ÖZBİLİŞ "Mustafa Kemal'i Düşünüyorum" adlı şiiri okudu.

Kas

T.C. İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığınca okulumuz öğrencilerine eğitim verildi. Deniz canlılarının korunması, denizlerimizdeki su ürünleri hakkında bilgi verildi. Sahil Güvenlik komutanlığının denizlerdeki arama kurtarma faaliyetlerini yürütme, denizlerde emniyet ve güvenliği sağlama, deniz kirliliğini önleme, deniz canlılarını ve yaşam alanlarını koruma, kaçakçılık ve düzensiz göç ile mücadele görevleri anlatıldı.

Kas

10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası Etkinlikleri kapsamında “Atatürk Ve Cumhuriyet” konulu Eceabat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı İlkokul öğrencileri arasında resim, Ortaokul öğrencileri arasında şiir, Lise öğrencileri arasında Kompozisyon yarışması düzenlenmiştir.

Kas

Anadolu'nun Renkleri adlı fotoğraf yarışmasının amacı, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmektir. Binlerce yıllık tarihimizi, asil bir birikim olan kültür ve medeniyetimizi gelecek nesillere olması gerektiği gibi aktarmanın en önemli yöntemi, özü itibarıyla yerli ve milli olan çalışmalarla mümkündür. Bireylerin dünyasını dolduran, ufuklarını açan, kültür seviyelerini yükselten ve insani değerleri özümsemesini sağlayan çalışmalarla evrensel ahlak görüşü inşa edilmelidir. Gördüklerinin ötesine bakabilecek çocuklar yetiştirebilmek için eğitim, sözcüklerle değil onların fiziksel ve sosyal çevrede geçirdikleri yaşantılarıyla gerçekleşmelidir. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda düzenlenecek Anadolu'nun Renkleri 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın özel amaçları aşağıdaki gibidir: 

  • Sanatın evrensel dilini kullanarak öğrencileri fotoğraf çekme konusunda teşvik etmek, 
  • Öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak ve geliştirmek, 
  • Öğrencilere estetik duyarlılık kazandırarak duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek, 
  • Sanal ortamda oluşturulacak sergiyle fotoğraf sanatını canlandırmak ve yaygınlaştırmak, 
  • Yarışmaya katılan öğrencilerin fotoğraflarından şehrimizde bir kompozisyon meydana getirmek,
  • Öğrencilere ülkemizin milli mirası ile ilgili farkındalık kazandırmak, 
  • Özel gereksinimli bireylerin toplumun her alanında bulunabileceklerine dair sosyalleşme duygularını besleyerek beceri alanlarını geliştirmek.
  • Özel gereksinimli bireylere ihtiyaç halinde gerekli yardımlar Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılacaktır.  

Kas

Okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu Gazetecilik kulübü öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Teneffüs gazetesi Ekim 2023 sayısı ekte verilmiştir.

Ekm

Ekm

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. yılı kutlamaları töreni, İlçemiz Eceabat'ta 29 Ekim Pazar günü saat 10.15'te, Kaymakamımız Sayın Murat ÇİÇEK, Belediye Başkanımız Sayın Saim ZİLELİ, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Rıdvan ALINMAZ, İlçe Protokol Üyeleri, İlçemiz okulları öğretmenleri, öğrencileri ve Eceabat halkının katılımıyla kutlandı.