Okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulunda 15-16-17-18 Ocak 2024 Tarihlerinde Bilgi Yarışmaları Yapılacaktır.

Bilgi yarışmasıyla okulumuza devam eden 5, 6, 7.ve 8. sınıf öğrencilerimizin akademik güdülenmelerine katkı sağlamak, öğrencilerimizin okula olan ilgilerini artırmak, okulunu ve kendilerini temsil edebilme güçleri kazanmalarını sağlamak, öğrencilerin görev ve sorumluluk duygularının gelişmesini, toplum içinde kendilerini doğru ifade edebilmelerini, hızlı ve doğru karar verebilmelerini, doğru bilgiyi seçebilmelerini, centilmence rekabet edebilmelerini ve kendilerine güvenmelerini sağlamak amaçlanmaktadır.

Yarışma, 7 kategoride yapılacaktır. Bunlar: Türkçe Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler/TC İnk. Tar. ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce ve genel kültür. Yarışmada 5., 6., 7.ve 8. Sınıfların yarışma gününe kadar işledikleri konulardan soru gelecektir.

Öğrencilerine soru sorulacak dersler ve soru sayıları:

DERSİN ADI SORU SAYISI
TÜRKÇE  4
MATEMATİK 4
FEN VE TEKNOLOJİ 4
SOSYAL BİLGİLER 2
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ     2
YABANCI DİL 2
GENEL KÜLTÜR 2
GENEL TOPLAM 20
  • Yarışmada; yarışmacılara 20 soru sorulacaktır.
  • Matematik ve Fen Bilimleri soruları için ikişer dakika diğer ders (Türkçe, Sosyal Bilgiler / T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, DİKAB) birer dakika süre verilecektir.
  • Her sorunun doğru olarak cevaplandırılmasına 10 (on) puan verilecektir.
  • Yanlış soru sıfır (0) olarak değerlendirilecektir.
  • Toplanan puanlar Ek–5 puan cetveline işlenerek, jüri üyeleri tarafından imza altına alınacaktır.
  • Böylece en yüksek puan 200 puan olacaktır
  • Eşitlik durumunda eşitlik bozulana kadar sırayla (Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler / T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, DİKAB) birer soru sorulacaktır.
  • Sorular öğrencilere kapalı zarflardan çıkarılarak, ters dağıtılacak. Cevaplar süresi içinde kâğıtlara yazılacak. Süre bitiminde kâğıtlar kaldırılarak cevaplar gösterilecektir. Cevaplar kaldırıldıktan sonra sunucu aynı zamanda ekrana yansıtılan soruyu okuyacak ve sonrasında doğru cevap verilecektir.
  • Yarışmada kopya teşebbüsü olursa o sınıf başarısız kabul edilecektir.
  • Yarışmada gelişecek herhangi bir olumsuzluk durumunda kararı yarışma jürisi verecektir.

Katılacak öğrencilerimize ve sınıflarımıza başarılar dileriz.

Yayın: 16.12.2023 - Güncelleme: 16.12.2023 18:08 - Görüntülenme: 107