T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / ECEABAT - Opet Tarihe Saygı Ortaokulu

"Genders Travelling in Time" (Zaman içinde yolculuk eden cinsiyetler) Adlı e-Twinning Projesi Çalışmaları Başladı.

Kuruculuğunu Yunanistan Sakız Adası 4. İlkokulu ve Romanya Trimisoara Scoala Gimnaziala nr 13 okullarının yaptığı, Yunanistan, Romanya, Gürcistan, Türkiye ve İspanya'dan ortak okulların yaptığı projeye okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu'ndan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Reyhan ŞEKER YAZICI rehberliğinde 6/B sınıfından Ceylin A.A., Ekin B., 7/A sınıfından Kenan E.K., Kayra B., Şüheda A., Damla G., 7/C sınıfından Aylin T., 8/A sınıfından Berra A., Berra İ. ve Nazlıcan B.'ın katıldı.

Projenin amacı eski zamanlardan günümüze kadar iki cinsi takip eden stereotipleri ve bunların hayatlarımızı ve kararlarımızı nasıl etkilediğini ele almaktır. Ana hedefimiz çocukların toplumsal cinsiyet eşitliği kavramını özümsemeleridir.

Proje kapsamında; dilde, sanatta, masallarda, basında, reklamlarda, geleneksel ve elektronik oyunlarda, mesleklerde ve günlük yaşamda sunulan toplumsal cinsiyet kalıplarını ve bunların kararlarımızı ve yaşamdaki rol seçimimizi nasıl etkilediğini araştıracağız. Bunu başarmak için tüm ortaklar dijital işbirliği platformlarında işbirliği yapacak, posterler, videolar, qr kod üretimi gibi ortak ürünler yaratacak, şarkılar besteleyecek ve sonunda dijital işbirliği kitapları oluşturacaktır. Tüm sürece psikologlar gibi özel kurumları ve tabii ki ebeveynleri de dahil edeceğiz.

Projenin yan hedefleri ise:

  • Sözlü dilin ve aktif dinlemenin geliştirilmesi
  • Hayal gücünü geliştirme teknikleri (masallarda rol değişimi, kısa film senaryosu, şarkı sözleri, vb.)
  • Stereotiplerin ne olduğunu ve bizi nasıl etkilediğini anlamak için eleştirel düşünmeyi geliştirmek
  • Sanatsal ifade becerilerinin geliştirilmesi: Öykülerin görsel sanatsal ifadesi - Düzyazıya veya ölçülü metne dönüştürme - Öykülerin dramatizasyonu ve plastik performansı
  • Dijital araçların kullanımına yönelik becerilerin geliştirilmesi
  • Nasıl öğreneceğinizi öğrenin: kültürel ve bilimsel alanlarda araştırma ve kayıt - profesyonellerle röportajlar
  • Materyallerin toplanması ve araştırılmasında tüm okul topluluğunun - öğrenciler, öğretmenler, veliler, kurumlar - harekete geçirilmesi ve katılımı
  • Sosyal ve kişilerarası becerilerin geliştirilmesi
  • Empati̇ ve duygu yöneti̇mi̇ni̇ geli̇şti̇rmektir.

Proje çalışmaları kapsamında okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu tanıtım videosu oluşturuldu. Proje öğrencilerimize başarılar dileriz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.12.2023 - Güncelleme: 18.05.2024 01:09 - Görüntülenme: 107
  Beğen | 5  kişi beğendi