T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / ECEABAT - Opet Tarihe Saygı Ortaokulu

Enerji Verimliliği Konulu Öykü Yarışması Başvuru Tarihi 24 Kasım 2023'te Sona Eriyor!

Ortaokul 5-6-7 ve 8 inci sınıflar öğrencilerine yonelik düzenlenen ödüllü öykü yarışması ile, enerjinin ve enerji kaynaklarının verimli kullanılması konusunda öğrenciler arasinda bir farkindalik oluşturulmasi ve bilinç düzeyinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. 

Yarışmaya katılacak öğrencilere başarılar dileriz.

Yarışmaya katilacak eserlerde aranan şartlar

MADDE 3 -(1) Yarismaya katilacak eserlerde asagidaki sartlar aranir.

a) Yarışmaya gonderilecek öyküler A4 ¢izgisiz dosya kagidina, miirekkepli veya tilkenmez siyah veya mavi renkli kalemlerle yazılacaktır.

b) Oykiilerin daha önce herhangi bir yarismaya katılmamış, herhangi bir yarismada ödül almamis ve herhangi bir yayın organinda yayimlanmanus olması gerekir.

c) Orjinal olmayan (fotokopi olarak gonderilen) öyküler degerlendirmeye alinmaz.

ç) Oykiiniin herhangi bir yerinde, bir yerden alınmış ve esere yapıştırılmış veya gizilmis resimler yer alamaz.

d) Yarismaya gonderilecek öyküler 5 (bes) sayfayı geçemez.

e) Yarışmaya gonderilecek öykülerde sözcük sayısı 400'den az, 1200'den çok olamaz.

f) Yarışmaya gonderilecek öykülerin ön yüzüne öğrenci veya okuluyla ilgili kisisel bilgiler yazilmaz. Ayrica öykülerin arka sayfasi, “Yarismaya Katilim Formu ve Taahhiitname” disinda kullanilmaz.

g) Yarışmaya gonderilen öykünün arka sayfasina ögrencinin ve okulun iletişim bilgilerini içeren Ek-1"de yer alan “Yarişmaya Katilim Formu ve Taahhütname” yapistirilir.

h) Yarismaya iligkin gonderilen belgeler icerisinde Ek-2'de yer alan “Veli İzin Belgesi, Velinin Açık Riza Onayı ile Damigman Ogretmenin Açık Riza Onayı” belgelerle birlikte belirtilen adrese gonderilecektir. (2) Birinci fikrada belirtilen şartları taşımayan eserler degerlendirmeye alinmaz.

Telif hakkı MADDE 4-

(1) Yarışmaya katilan eserler (öyküler) talep edilmesi halinde karşı ödemeli olarak sahibine geri gonderilir.

(2) Eserlerin (öykülerin) telif hakkı eser sahibine ait olup, derece alsin veya almasin tüm eserler (öyküler) eser sahibinden izin almak kaydı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi ve/veya Enerji Verimliligi ve Cevre Dairesi Başkanlığının yürüttüğü etkinliklerde kullanilabilir.

İl Komisyonu  tarafindan seçilen ve ili temsil edebilecek, sartname esaslarina uygun en ivi 3 (üç) öykü ve il genelinde yapilan tüm basvuruların sayısı; 29 Aralik 2023 tarthine kadar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi, Enerji Verimliligi ve Cevre Dairesi Bagkanligi, Nasuh Akar Mah. Türk Ocağı Caddesi No:2 06100 Cankaya/ANKARA adresine gonderilir.

f) Okullar ve sahislar tarafindan Enerji ve Cevre Dairesi Baskanlığı’na gonderilen eserler degerlendirilmeye alınmayacak olup iadesi yapılmayacaktır.

g) Ödüle layik görülecek eserler 2024 Şubat ayı içerisinde Değerlendirme Komisyonu tarafindan belirlenir. 

Yarışmanın sonucu https:/enerji.gov.tr/medya-duyurular-liste internet adresinde yayinlanacaktir. Yarışma sonucuna itiraz; sonuç bahsi geçen internet adresinde yaymnlandiktan sonraki 3 is günü içerisinde bilgi.evced@enerji.gov.tr adresine yapilabilecektir. Enerji Verimliligi ve Cevre Dairesi Bagkanligimiz da mail olarak talebe cevap verecektir.

Ödüller ve Ödül Töreni

MADDE 8- (1) Öykü yarigmasinda dereceye giren ortaokul ogrencilerine verilecek ödüller Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak olup, aşağıdaki sekildedir.

a) Birincilik : Tablet

b) ikincilik — : Tablet

c) Üçüncülük : Tablet

(2) Dereceye giren dgrencilere verilecek ödüller igin tören yapilmasi halinde yeri ve tarihi ayrica Milli Egitim Bakanliginin izni ve onayı dahilinde bildirilecektir.

(3) Milli Egitim Bakanliginin izni ve onayı dahilinde ödül torenine davet edilen öğrenci, bir (1) veli ve bir (1) ögretmeninin otobiis veya tren biletlerini ibraz etmeleri halinde sehirlerarasi ulaşım giderleri Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığımızca karşılanir. 

Yarışma Takvimi

Tarih                             Açıklama

24 Kasım 2023              Okulu temsil edebilecek en iyi 3 (üç) öykü ile toplam kag adet bagvuru oldugunu bilgisi İlçe Milli Egitim Müdürlüklerine iletilir.

15 Aralık 2023               İlçeyi temsil edebilecek en iyi 3 (üç) öykü ile İlçe Milli Egitim Miidiirliiklerine okullardan gelen tiim eserlerin listesi de İl Milli Egitim Müdürlüklerine iletilir.

29 Aralik 2023               İl Komisyonu tarafindan segilen ili temsil edebilecek en iyi 3 (üç) öykü ile il genelinde yapilan tüm başvurularin sayısı ETKB Enerji Verimliligi ve Cevre Dairesi Başkanligina iletilir.

Subat 2024                   Ödül almaya hak kazanan öğrencilerin listesinin açıklanması

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.11.2023 - Güncelleme: 13.11.2023 16:47 - Görüntülenme: 90
  Beğen | 0  kişi beğendi