T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / ECEABAT - Opet Tarihe Saygı Ortaokulu

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Yeni Yıldızlarını Arıyor

Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı kapsamında 81 ildeki 139 Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde verilecek 11 farklı başlıkta 36 ay ücretsiz teknoloji eğitimi için başvurular 7-25 Şubat 2024 tarihleri arasında T3 Vakfı sitesi üzeirnden https://t3kys.com/tr/accounts/login/?next=/tr/  adresinden yapılacaktır.

Başvuracak öğrencilerimize başarılar dileriz.

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıflarda eğitim gören öğrenciler sınava başvuru yapabilirler.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinin öğrenci seçme süreci üç aşamadan oluşmaktadır. Başvuru yapan adaylar, E-Sınav'a tabi tutulacaktır. E-Sınavı başarıyla geçen belli sayıda aday ikinci adım olan Çevrimiçi Eğitim ve Görev Tamamlama aşamasına,  ardından bu aşamada da başarılı olan adaylar Uygulama Sınavına davet edileceklerdir. Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan öğrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanırlar.

Adayların başvuru süreçlerini Kurumsal Yönetim Sistemi üzerinden takip etmeleri gerekmektedir.

E- Sınav, tüm Türkiye’de belirlenecek merkezlerde seanslar halinde gerçekleşecektir.

Başvurunu yap, “TEKNOLOJİ GELİŞTİREN BİR TÜRKİYE HEDEFİNDE” yeni Geleceğin Teknoloji Yıldızı sen ol! 

Son Başvuru Tarihi: 25 Şubat 2024 

Sınav Takvimi ve Bilgi Kılavuzu İçin https://cdn.t3kys.com/media/uploads/2024/02/20/2024-sinav-kilavuzu.pdf

  • Deneyap Teknoloji Atölyelerinin öğrenci seçme süreci üç aşamadan oluşmaktadır. Başvuru yapan adaylar, E-Sınav'a tabi tutulacaktır. E-Sınavı başarıyla geçen belli sayıda aday ikinci adım olan Çevrim İçi Eğitim ve Görev Tamamlama aşamasına, ardından bu aşamada da başarılı olan adaylar Uygulama Sınavına davet edileceklerdir. Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan öğrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanırlar.
  • Başvuru sürecinde adaylar, T3 KYS üzerinden beyan etmiş oldukları bilgilerin doğru ve eksiksiz olduğunu teyit etmekle yükümlüdürler. Başvuru süresini tamamlayan adaylar; kişisel bilgiler, ikamet bilgileri vb. konularda değişiklik yapamayacaktır. Bu nedenle adaylar, T3 KYS sistemi üzerinden beyan edecekleri bilgilerin doğru ve eksiksiz olduğunu kontrol etmelidir.
  • Adaylar, başvuru sürecini T3 KYS (Kurumsal Yönetim Sistemi) https://t3kys.com/tr üzerinden takip etmekle sorumludur.
  •  Adayların başvuru esnasında sınav merkezi ve sınav saatini seçmesi gerekmektedir. Gün ve seans seçimi yapan adayların, seçtikleri tarihlerde belirlenen sınav merkezinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Adaylar, sınav başvuru süreçlerini ve Tablo-1'de belirtilen sınav takvimini dikkatlice takip etmekle yükümlüdürler.
  • Adaylar ve velileri, T3 KYS profillerinde beyan ettikleri bilgilerin doğruluğundan sorumludur. Adaylar, profillerinde eksik veya hatalı bildirdikleri bilgileri belirtilen süre içinde iletisim@deneyapturkiye.org e-posta adresine bildirmelidir. Beyan ettikleri bilgilerdeki eksiklik ve yanlışlardan kaynaklanan sonuçlara ilişkin yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Eksik ya da yanlış bilgi verilmesi durumunda, adayların sınav sonuçlarına ilişkin tüm hakları geçersiz sayılacaktır.
  • Adayların, elektronik ortamda gerçekleştirilecek Öğrenci Seçme Sınavına (Esınav) başvurularını https://t3kys.com/tr web sitesi üzerinden 25 Şubat 2024 saat 23.59'a kadar tamamlamaları beklenmektedir. Başvurusunu tamamlayan adaylar, Sınav Giriş Belgesini yine https://t3kys.com/tr web sitesi üzerinden edinebileceklerdir
  • Deneyap Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı (e-sınav), elektronik ortamda yapılacaktır. Bu nedenle sınava başvuracak adayların basit düzeyde bilgisayar kullanma bilgisine/becerisine sahip olmaları gerekmektedir. Sınav esnasında bilgisayar kullanımına dair adaylara yönlendirme yapılmayacak olup sadece sınav sistemi ve uygulaması hakkında bilgilendirme yapılacaktır.
  • Sınav Giriş Belgesi ve kimliği yanında bulunmayan adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır.
  • Sınava katılım şartlarını yerine getirmeyen adayların başvuruları geçersiz kabul edilecektir
  • Başvuru yapıldıktan sonra gün, seans ve sınav merkezi değişikliği yapılamamaktadır. 
  • Adaylar, kayıtlı oldukları okulun bulunduğu ilde sınava gireceklerdir. Ancak, adayın sınav tarihinde mücbir bir sebep nedeniyle farklı bir ilde bulunması durumunda (Bu durumu mth.tc/mucbirdurumbeyanformu adresi üzerinden belgeleri ile birlikte belirtme koşuluyla), komisyon tarafından adayın sınava girebilme durumu değerlendirilecektir.
  • Öğrencinin mücbir bir sebep nedeniyle farklı bir ilde sınava girmesi durumunda, sınav puanı başvuru yaptığı okulun ilinde değerlendirilecek olup, tüm aşamaları başarıyla geçip sınavı kazanması durumunda yine başvuru yaptığı ilde kayıt hakkı kazanacaktır.
  • Sürekli ya da geçici engeli olan veya sağlık sorunu bulunan adaylar, sınav başvurularını gerçekleştirirken okuyucu/işaretleyici desteği, ayrı sınav salonu, özel araç/gereç kullanımı gibi taleplerini iletmek amacıyla başvuru ekranında Engel Durumu ’nu doldurmalıdır. Söz konusu adaylar, yetkililerce yapılan değerlendirme neticesinde uygun görülen imkanlar dahilinde sınava alınacaklardır.
  • Sınav, 28 Şubat 2024 tarihinde başlayacak olup birden fazla oturumlar halinde 81 ilde belirlenecek merkezlerde ve belirlenen tarihlerde gerçekleştirilecektir
  •  Sınavda hem ortaokul grubu hem lise grubu öğrencileri için 15 Matematik, 15 Fen Bilimleri (5 Fizik, 5 Kimya, 5 Biyoloji), 6 Algoritma ve 4 Genel Kültür olmak üzere toplam 40 adet soru sorulacaktır. Adaylara 80 (seksen) dakika sınav süresi verilecektir
  • Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.
  • Adaylar eğitim almaya hak kazanmaları durumunda başvuru yaptığı okulun ilinde eğitim göreceklerdir.
  • Adayların sınava girebilmek için, Sınav Giriş Belgesi ile fotoğraflı ve onaylı Kimlik Belgesi (fotoğraflı, soğuk damgalı, ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, süresi geçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kart) ibraz etmeleri gerekmektedir. Ancak, ilgili mevzuat gereğince 15 yaşından küçük adayların nüfus cüzdanı/kimlik kartı üzerinde fotoğraf bulunmayabilir. Bu durum problem teşkil etmeyecektir. Belge kontrolleri ilgili sınav görevlilerince yapılacak olup eksik belgesi olanlar sınava alınmayacaktır.
  • Adaylar sınava gelirken yanında kalem, kalemtıraş ve silgi getirmelidir. Sınav salonlarında adaylara kalem, kalemtıraş ve silgi verilmeyecektir.
  • Adaylar sınav sorularına, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını, sınav takviminde belirtilen tarihlerde KYS (https://t3kys.com/tr) üzerinden çevrim içi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapabilecektir.

TARİHLER                         İŞLEMLER

 07.02.2024 - 25.02.2024 Adayların e-sınava başvuru yapması 

28.02.2024 07.04.2024    Sınavın oturumlar halinde gerçekleştirilmesi (Her il için sınav takvimi farklılık göstermektedir.)

 08.04.2024 09.04.2024    Adayların sınav sorularına yönelik itirazlarının alınması

15.04.2024                       Sınav sorularına yönelik itirazların sonuçlarının adaylara duyurulması 

26.04.2024 30.04.2024     Sınav sonuçlarının adaylara duyurulması 

30.04.2024 02.05.2024     Adaylardan sınav sonuçlarına yönelik itirazların alınması 

02.05.2024 05.05.2024     Sınav sonuçlarına yönelik itirazların değerlendirme sonuçlarının adaylara duyurulması

  •  Adana, Antalya, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin, Samsun, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Van, Zonguldak illeri için adayların sınavlarda başarılı olması halinde, öğrencinin kaydı öğrenim gördüğü ildeki tercih sıralamasına ve puanına bağlı olarak Deneyap Teknoloji Atölye merkezlerinde yapılacaktır
  • Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını KYS (Kurumsal Yönetim Sistemi) https://t3kys.com/tr üzerinden takip etmekle yükümlüdür
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.02.2024 - Güncelleme: 21.02.2024 11:52 - Görüntülenme: 112
  Beğen | 0  kişi beğendi