T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / ECEABAT - Opet Tarihe Saygı Ortaokulu

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası 4 Mart-21 Nisan 2024 Tarihleri Arasında Yapılacaktır.

Çocuklarımızın düşünen, üreten ve karşılaştıkları problem karşısında çözümler bulabilen bireyler olarak yetişmesi, bireysel ve grup oyunları ile öğrencilerimizin yeteneklerinin geliştirilmesi, sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilere kendilerini ifade edebilme fırsatının sunulması, öğrenciler arasındaki iletişim ve dostluk duygularının geliştirilmesi amacıyla akıl ve zekâ oyunları ile vakitlerini daha verimli geçirmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır.

 

OYUN LİSTELERİ VE TURNUVA KATILIM ŞARTLARI

S.N

OYUN KATEGORİSİ

OKUL SEVİYESİ

AÇIKLAMALAR

1

MANGALA

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ

TOPLAMDA 10 KATEGORİDE YAPILACAK OLAN TURNUVADA SADECE OYUNLARIN KARŞISINDA BELİRTİLEN KATILIMCILAR YARIŞABİLİR.

2

Q-BITZ

3

EQUILIBRIO

4

PENTAGO

5

KÜRE

6

KULAMI

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ

7

REVERSI

8

MANGALA

9

PENTAGO

10

KÜRE

 

TURNUVA KATILIM ŞARTLARI VE ESASLARI

A-      İllerde yapılacak olan il finalleri 4 Mart – 21 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. İl finallerinin tarihleri TAZOF tarafından belirlenecektir. Okullarda ve ilçelerde yapılacak turnuvaların planlaması İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılacaktır. Okul, ilçe ve il turnuvalarında hakem görevlendirmeleri il milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılacaktır.

B-      Her il, gerçekleştirdiği turnuva sonucunda dereceye girenleri “İL SONUÇ BİLDİRİM FORMU” ile posta ya da kargo yoluyla federasyona ya da mail yoluyla da turnuva2024@tazof.org.tr adresine bildirecektir.

C-      Turnuvaya Türkiye genelindeki tüm illerden il elemelerine katılarak yukarıdaki kategorilerde yalnızca 1. olanlar katılım sağlayabilecektir.

Ç-      Bir öğrenci sadece ilinde birinci olduğu kategoride turnuvaya katılabilir. Bir öğrenci yalnızca bir kategoride turnuvaya katılabilir.D- 

F-       Resmi ilk ve ortaokullar ile Özel okullar ve İmam Hatip okulları yarışmaya kendi adına katılacaktır. Bu okullardan katılan öğrenciler katıldıkları kategoride il birincisi olmaları durumunda İl Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından doldurulan EK-4 formda bilgileri yer alacaktır.G- 

 

Ğ-     Rize’de yapılacak olan Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvasında Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonunun belirlediği hakemler görev alacaktır.

H-     Tüm oyunların yönergelerine, oyunlar ile ilgili kurallara ve iletişim bilgilerine www.tazof.org.tr adresinden ulaşılabilecektir.

I-        Turnuva, İsviçre sistemi ile yapılacak olup turnuva yeri belli olduğunda yayınlanacak final yönergesinde turnuva işleyişi ile ilgili ayrıntılı bilgi yer alacaktır.

İ-        Yapılacak olan turnuvaya illerden gelen öğrenci ve refakatçi öğretmenlerin karayolu ile TAZOF tarafından; konaklama, yemek ve gezi giderleri turnuvanın yapılacağı ilin kamu kurum ve kuruluşları ile (valilik ve belediye başkanlıkları) yapılacak protokol neticesinde karar verilecek kurum tarafından karşılanacaktır.

J-        Refakatçi öğretmen ve öğrencilerin turnuva katılımları aşamasında tüm izinleri ilgili mevzuat çerçevesinde il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince bağlı oldukları mülki amirlerden alınacaktır.

K-      Turnuva ile ilgili tüm dokümanlara www.tazof.org.tr internet adresinden ulaşılabilecektir.

L-       Türkiye finalinde her kategoride dereceye giren öğrencilere (birinci, ikinci ve üçüncülere) ödül verilecektir. Her kategoride birinci olan öğrencilere madalya ve bisiklet, ikinci olan öğrencilere madalya ve scooter, üçüncü olan öğrencilere madalya ve kaykay verilecektir.

 

N-     Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvasına katılanlar itirazlarını bu turnuva yönergesinin itirazlar başlığı altında belirtilen sürede itiraz kuruluna yapmalıdır. İtiraz kurulu, turnuva teknik toplantısında oluşturulacaktır.

O-     Tüm katılımcı ve ilgili personellerin kişisel verilerinin korunması, turnuvayı düzenleyen kurum (TAZOF) tarafından güvence altına alınacaktır.

Ö-     Bu etkinlik ücretsiz olup, yarışmacılardan katılım ücreti alınmayacaktır.

P-      Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvasına katılacak engelli bireyler için TAZOF tarafından yardımcı eleman sağlanacak olup, engelli bireylerin uyacağı turnuva kurallarıyla ilgili bilgi ilgili oyunun kurallarında yer almaktadır.

R-     

Ş-       Turnuva ve işleyiş hakkında soru ve sorunlarınız için TAZOF- 0850 515 0045 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

YARIŞMA TAKVİMİ

S.N.

YAPILACAK İŞ

TARİH

1

Turnuva duyurusunun bakanlığa bildirimi

EKİM 2023

2

Turnuva duyurusunun illere yapılması

KASIM 2023

3

Okul ve ilçe finallerinin yapılması ve ile bildirimi

ARALIK 2023 – 8 MART 2024

4

İl Finallerinin düzenlenmesi ve sonuç bildirimi

4 MART – 3 MAYIS 2024

5

Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası (Rize’de gerçekleşecektir)

HAZİRAN 2024

* İl sonuç bildirimleri en geç 3 Mayıs 2024 tarihine kadar mail yoluyla turnuva2024@tazof.org.tr adresine yapılmak zorundadır.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.12.2023 - Güncelleme: 04.12.2023 14:44 - Görüntülenme: 5435
  Beğen | 43  kişi beğendi