"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" İlkokul, Ortaokullar Arası Dede Korkut Okumaları Hikaye-Deneme Yazma Yarışması Şartnamesi

Bir dilde sözlerin bütünü; “söz hazinesi, söz dağarcığı, kelime hazinesi, kelime kadrosu,vokabüler”  olarak tanımlanan söz varlığı, bireyler arası iletişim için çok önemlidir. Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da Türkçeyi kullanma becerilerini ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlanmaktadır.

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi Eylem Planı” kapsamında Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmî ve özel tüm ilkokul ve ortaokullar arasında ‘Dede Korkut Okumaları’ çerçevesinde hikaye yazma yarışması düzenlenmiştir.

1)Yarışmaya İl Millî Eğitim Müdürlüğümüze bağlı tüm resmî ve özel ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri katılabilecektir.

2)Yarışmaya katılım gönüllülük esasına göre olacaktır.

3) Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) eser ile katılabilecektir.

4) Eserler tür özellikleri dikkate alınarak özgün bir şekilde yazılacak ve sayfa sayısı en az 1(bir) en çok 3(üç) aralığında olacaktır.

5) Eserlerin son sayfasının arka yüzüne; öğrencinin adı-soyadı, okulu, ilçesi ve danışman öğretmeni yazılacaktır.

6) Hikaye ve Denemelerde A4 boyutunda kâğıt kullanılırken  kâğıdın kenar boşlukları ise üst 2.5 cm, sol 2.5 cm, alt 2.5 cm, sağ 2.5 cm şeklinde olacaktır.

Yarışma Duyurusu

Yazım ve Noktalama Kurallarına Uygunluk

20 Puan

TOPLAM

Yarışmaya katılacak öğrencilere başarılar dileriz.

Yayın: 09.01.2024 - Güncelleme: 09.01.2024 09:23 - Görüntülenme: 53