Okulumuz Cumhuriyetimizin 100. Yılında Avrupa Kod Haftası Etkinliğinden Mükemmellik Sertifikası Almıştır.

2023 Avrupa Kod Haftası (Codeweek) etkinlikleri kapsamında, okulumuz 5., 6. sınıf öğrencileri ve gönüllü 7. sınıf öğrencileri ile Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Reyhan ŞEKER YAZICI rehberliğinde "Cumhuriyetin 100. yılında Kod Haftası Etkinlikleri"ne katıldılar. Etkinlikler kapsamında 5. sınıf öğrencilerimizle Code.org ile Angry Birds, Maze ve Bilgisayar Bilimine Giriş kodlama etkinlikleri yapıldı. 6. sınıf öğrencilerimiz Scratch ve Pictoblox uygulamalarında blok tabanlı kodlama ile animasyonlar, oyunlar ve uygulamalar oluşturdular. Pek çok öğrencimiz Cumhuriyetimizin 100. yılı yazılı animasyonlar hazırlayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı coşkusunu bize yaşattılar.7 sınıflardan gönüllü öğrencilerimiz AppInventor ile Cumhuriyetin 100. Yılı konulu uygulamalar oluşturdular.

Yapılan uygulamaların sonucunda European Comission koordinatörlüğü tarafından mükemmellik sertifikası gönderilmiştir. Etkinliklere katılan 5., 6., 7. sınıf öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

05-03-2024

Yayın: 05.03.2024 - Güncelleme: 06.03.2024 05:57 - Görüntülenme: 34