T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / ECEABAT - Opet Tarihe Saygı Ortaokulu

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARASI “1 KURAL, 1 HAYAT” TEMALI ANI YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Günümüzde toplumsal hayatın hareketlilik temeline dayanmasına binaen hayatımızın merkezinde olan kara yolu ulaşımı, günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğu kadar, ne yazık ki insan hayatını tehdit eden küresel bir sorun haline de gelmiştir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından halk sağlığı sorunu olarak tarif edilen trafik kazaları nedeniyle; dünyada her yıl ortalama 1 milyon 350 bin kişi hayatını kaybetmekte, yaklaşık olarak 78 milyon insan yaralanmakta ve çok yüksek miktarlarda sosyoekonomik kayıp meydana gelmektedir. Hızla ilerleyen teknolojik gelişmeler ile küreselleşmeye bağlı olarak önümüzdeki on yıllık süreçte günümüz ulaşım ağlarında ve türlerinde yenilikçi yansımaların görülmesi beklenmektedir. Tüm bu gelişmeler ışığında, öğrencilerimizin motivasyon ve duyarlılıklarını artıracağı için yarışma teması “1 Kural, 1 Hayat” olarak belirlenmiştir.

Katılacak öğrencilere başarılar dileriz.

 

AMACI : Ülkemizde önemli toplumsal sorunlardan biri olarak karşımıza çıkan trafik kazaları neticesinde her yıl yaşanan can kayıpları ve maddi kayıpları azaltmak için oluşturulması gereken toplumsal bilincin küçük yaşlardan itibaren ortaya çıkmasını ve öğrencilerimizin bu konuda bilinçlenmelerini sağlamak.

 GENEL ŞARTLAR:

 Yarışmaya katılım ücretsizdir ve gönüllülük esasına bağlıdır.

 Öğrencilerin yarışmaya katılımlarında velisinin yazılı izni şarttır. (Ek-1)

 Yarışmaya gönderilecek anılarda öğrencilerin gelişim seviyeleri, ilgi, istek, ihtiyaç ve yetenekleri ile pedagojik esaslara uygunluğu gözetilir.

 Yarışmanın hiçbir aşamasında, katılımcıların açık rıza onayı alınmadan kişisel verileri işlenemez. Bu kapsamda işlenen kişisel veriler, açık rıza onayında belirtilen hususların dışında başka amaçlarla kullanılmaz. (Ek-2)

 Yarışma kapsamında özel gereksinimli bireylerin gereksinimleri göz önünde bulundurularak etkinliğe katılımı teşvik edici, kolaylaştırıcı ve etkinlikten azami şekilde faydalanmalarını sağlayıcı her tür tedbir, Okul Müdürlükleri ile İlçe/İl Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından alınacaktır.

 Seçici Kurul Üyelerinin birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamazlar.

 Yarışma koşulları İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri ile Okul Müdürlükleri tarafından öğretmen ve öğrencilere duyurulacaktır.

 Başvuru sahipleri en fazla bir anı ile yarışmaya katılacaklardır. Birden fazla anı ile katılanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

 Yarışmaya başvurusu yapılan anının daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ve yayımlanmamış olması gerekmektedir.

 Yarışma takvimine uyulmadan teslim edilen anılar değerlendirilmeye alınmayacaktır.

 Katılımcılar “Yarışma Şartnamesini ve eklerini öğrenim gördükleri okuldan talep edebilir, “Başvuru Formunu doldurmak, katılım şartlarının tamamını sağlamak ve anılarını okullarına teslim etmek suretiyle başvuru yapabilirler.

Siyasi amaçlara hizmet eden, genel ahlâk kurallarına uymayan, hakaret ve reklam unsuru içeren anılar yarışma dışı kalacaktır.

 Anı içeriklerinde geçecek olan özel ve tüzel kişilere ait kişisel veriler ile ilgili yasal hak ve sorumluluklar katılımcıya aittir.

 Katılımcılar, “Yarışma Şartnamesi” ve eklerindeki tüm hükümleri kabul ve taahhüt etmiş sayılır.

KATILIM ŞARTLARI:

 Yarışmaya başvuru yapanlar anı yazımlarını Times New Roman karakteriyle 12 punto büyüklüğünde iki sayfayı geçmeyecek şekilde hazırlanacaktır.

 Her öğrenci yarışmaya yalnız bir anı ile katılabilecektir.

 Anılar Word formatında bir CD’ye yükleyerek teslim etmelidir.

 Yarışma kapsamında öğrenciler anılarını Tablo 1’deki yarışma takvimine uygun şekilde öğrenim gördüğü okula teslim edecektir.

 Katılımcı öğrenciler anılarıyla birlikte Ek-1 ve Ek-2’yi de teslim etmelidir.

 Evrakları eksik olan anılar değerlendirme dışı bırakılacaktır. 

TELİF HAKLARI:

• Katılımcı, yarışmaya gönderdiği anıların tümüyle kendisine ait olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder. Anıların alıntı ve/veya çalıntı olmasından doğabilecek her türlü yasal sorumluluklar anı sahibine aittir.

• Ödül alan katılımcıların beyan ve kabuller dışında hareket ettikleri anlaşılır ise elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır.

• Anı sahibi ile hak talebinde bulunan üçüncü şahıslar arasında doğabilecek maddi veya manevi uyuşmazlıklardan Millî Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü sorumlu değildir.

• Anıların basımı ve yayını yoluyla herhangi bir ticari kazanç elde edilmeyecektir. Ancak Millî Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü yarışma faaliyetleri kapsamında yapılacak duyurular, hazırlanacak dijital veya basılı kataloglar, sosyal medya paylaşımları, videolar vb. için anıları kullanabilecektir. (Ek-1)

• Şartname kapsamı dışında kalan hususlar ve anlaşmazlıkların çözümünde yargı yolu açıktır. 

ÖDÜLLER:

• Yarışmada il çapında ilk üç dereceye giren öğrencilerin ödülleri İl Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlenecek ve karşılanacaktır.

Tablo – 1 YARIŞMA TAKVİMİ:

Yarışma Duyurusunun Yapılması 22.04.2024
Anıların Okul Müdürlüklerine Teslim Edilmesi İçin Son Tarih 17.05.2024
Okul Müdürlükleri Tarafından Birinci Seçilen Anıların İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine Teslim Edilmesi 23.05.2024
İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Tarafından Birinci Seçilen Anıların İl Millî Eğitim Müdürlüklerine Teslim Edilmesi 27.05.2024
  İl Millî Eğitim Müdürlükleri Tarafından Yarışma İstatistiklerinin Millî Eğitim Bakanlığına Bildirilmesi 03.06.2024
 İl Çapında Dereceye Giren İlk Üç Anının İlan Edilmesi  07.06.2024
Ödül Töreni  28.06.2024

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ:

Anıların Değerlendirme Ölçütleri  Puan Derecesi 
Dil bilgisi kurallarına uygunluk 25 puan
 Anlatım düzeninin anlaşılırlığı  25 puan
Anı metninin etkileyiciliği 25 puan
Temaya uygunluk 25 puan
TOPLAM 100 puan

 

 

        

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.05.2024 - Güncelleme: 02.05.2024 16:11 - Görüntülenme: 572
  Beğen | 17  kişi beğendi