T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / ECEABAT - Opet Tarihe Saygı Ortaokulu

Nurten ÖZTÜRK

NURTEN ÖZTÜRK

OPET PETROLCÜLÜK A.Ş. YÖNETİM KURULU ÜYESİ

 

Mengen'de 1949 yılında doğan Nurten Öztürk, ilk ve ortaokulu Mengen'de bitirip, yatılı öğretmen okulu sınavlarına girdi.  Sinop Kız Öğretmen Okulu, Çapa Yüksek Öğretmen Okulu ve Fen Fakültesi Zooloji-Botanik Bölümü'nü bitirerek 1971 yılında Akşehir Öğretmen Okulu'na Biyoloji öğretmeni olarak görevine başladı. Aynı yıl  okul arkadaşı Fikret Öztürk ile evlendi..

 

Gaziantep Eğitim Enstitüsü ,İslahiye Lisesi, Mersin Tevfik Sırrı Gür Lisesi ve Mersin Eğitim Enstitüsü'nde görev yaptı. Görev aldığı tüm okullarda laboratuar çalışmalarına öncelik verdi. 1984 yılında öğretmenlikten ayrılarak aile şirketi olan ve 1980 yılında kurulan Öztürkler Petrol Ltd. şirketinde çalışmaya başladı.

 

Eşi Fikret Öztürk ile birlikte 1992 yılında İstanbul'a gelerek Türkiye'nin ilk yerli akaryakıt şirketi olan OPET Petrolcülük A.Ş.'yi kurdu.

 

İki erkek ve bir kız çocuk annesi olan Nurten Öztürk, OPET´in sosyal sorumluluk projeleri olan ve sektörde fark yaratan; Temiz Tuvalet Kampanyası, Yeşil Yol Projesi, Örnek Köy Projesi ve Tarihe Saygı Proje'lerinin fikir lideri ve yöneticisidir.

 

 "Temiz Tuvalet Kampanyası" IPRA (Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği ) sosyal sorumluluk büyük ödülüne layık görülmüştür. Yeşil Yol Projesi ise TUHİD (Türkiye Halkla İlişkiler Derneği) tarafından " Altın Pusula " ile ödüllendirildi. Nurten Öztürk  2001 yılında Dünya Gazetesi'nin düzenlediği yarışmada Yılın Kadın Yöneticisi ödülüne layık görülmüştür. 2006 yılında Gelibolu Yarımadası'nda başlatılan "Tarihe Saygı Projesi" nedeniyle Çanakkale Rotary Kulübü Toplum Hizmetleri Üstün Hizmet Ödülü vermiş, aynı zamanda şehrin fahri hemşehrisi de ilan etmiştir. Çanakkale Sanayicileri ve İş Adamları Derneği ise Çanakkale iline katkıları nedeniyle Nurten Öztürk'e "Kent Hizmet Ödülü " vermiştir. Aldığı teşekkür mektupları ödül ve plaket sayısı yüzbini aşan Nurten Öztürk, 2007 yılında halk oylamasında  "yılın işkadını" seçilmiştir. Nurten Öztürk, "Tarihe Saygı Projesi" ile TBMM tarafından ülke yararına karşılıksız hizmette bulunan kişi ve kurumlara verilen 2007 yılı Üstün Hizmet Ödülüne layık görülmüştür.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.12.2012 - Güncelleme: 23.10.2021 01:19 - Görüntülenme: 7113
Kaynak: Nurten ÖZTÜRK
  Beğen | 1  kişi beğendi