Etiket Sonuçları: Opet Tarihe Saygı Ortaokulu Avrupa Kod Haftası

Ekm

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı 2023 Avrupa Kod Haftası (Codeweek) etkinlikleri kapsamında, okulumuz 5,6. sınıf öğrencileri ve gönüllü 7. sınıf öğrencileri ile Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Reyhan ŞEKER YAZICI rehberliğinde "Cumhuriyetin 100. yılında Kod Haftası Etkinlikleri"ne katıldılar. 5. sınıf öğrencilerimizle Code.org ile Angry Birds, Maze ve Bilgisayar Bilimine Giriş kodlama etkinlikleri tamamlanarak, Code.org sertifikaları oluştu. 6. sınıf öğrencilerimiz Scratch ve Pictoblox uygulamalarında blok tabanlı kodlama ile animasyonlar, oyunlar ve uygulamalar oluşturdular. Pek çok öğrencimiz Cumhuriyetimizin 100. yılı yazılı animasyonlar hazırlayarak, Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılı coşkusunu bize yaşattılar.

Mrt

Okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin Code.org, Scratch.mit.edu, Appinventor ve Cody uygulamaları ile dahil olduğu Avrupa Kod Haftası etkinlikleri sonucunda European Comission koordinatörlüğü tarafından mükemmellik sertifikası gönderilmiştir. Etkinliklere katılan 5., 6., 7. sınıf öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ekm

AB Kod Haftası, kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde herkesin ayağına getirmeyi amaçlayan bir taban girişimidir. AB Kod Haftası etkinliklerinin amacı, kodlamayı öğrenmek, çevremizde hızla değişen dünyayı anlamamıza, teknolojinin nasıl çalıştığına dair ufkumuzu genişletmemize ve yeni fikirlerle yenilikleri keşfetmek için becerilerimizi geliştirip kapasitemizi artırmamıza yardımcı olur. Okulumuz Opet Tarihe Saygı Ortaokulu olarak, 8-23 Ekim 2022 tarihleri arasında Code.Org, Scratch, Eba Cody ve AppInventor ile planladığımız etkinlikleri yürütüyoruz. Öğrencilerimizin tamamladığı bu etkinlikler sonucunda okulumuza katılım sertifikası gelmiştir. Katılan öğrencilerimizi tebrik ediyor, kodlamanın yaygınlaşarak ülkemizde genç nesilimizin üretimlerinin devam etmesini umut ediyoruz.