T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / ECEABAT - Opet Tarihe Saygı Ortaokulu

Mimar Sinan'a Mektup İsimli Mektup Yazma Yarışması

Yarisma, Kayseri Il Millt Egitim Müdürlüğü tarafindan Mimar Sinan anma etkinlikleri kapsaminda diizenlenmektedir.  Kayseri Agirnas dogumlu büyük Tiirk dehası Mimar Sinan’in anılacağı etkinlikler kapsamında Türkiye genelinde bulunan tüm resmi/özel ortaokul öğrencileri arasında “Mimar Sinan'a Mektup” konulu mektup yazma yarışması yapılacaktır.

  • Bu yarışma ile öğrencilerimizin ifade becerilerinin gelişmesini, hayal güçlerinin zenginleşmesini, düşünme yeteneklerinin güçlenmesini, yaşama bağlılıklarının artmasını, düşündüklerini biçimsel olarak ifade edebilmek için teknik bilgi ve beceriler kazanmasını sağlamak,
  • Öğrencilerimizin yazılı ifade becerilerini ortaya çıkarabilecekleri uygun bir ortam hazırlamak,
  • Kültürel bilinç kazandırarak öğrencilerimizde tarihe karşı ilgi uyandırmak suretiyle genç yazar adaylarının yeteneklerinin ortaya çıkarılmasını sağlamak,
  • Kayseri Ağırnas doğumlu büyük Türk dehası Mimar Sinan'ın Türk mimarisi ve kültür hayatındaki yeri ile Kayseri'nin tarihi ve kültürel alandaki yerine değinerek,
  • Mimar Sinan'ı gelecek kuşaklara tanıtmak için farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır. 

Yarışma, Türkiye genelinde bulunan tüm resmi/özel ortaokul öğrencileri arasında gönüllülük esasına göre yapılacaktır. Yarışmaya katılan öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.Özel gereksinimli öğrencilerin dereceye girmeleri halinde şehir içi ulaşım desteği verilecektir. Ödül törenine katılacak özel gereksinimli yarışmacı, durumunu bildirir dilekçeyi e-mail ile bildirmesi durumunda salonda gerekli önlemler alınacaktır.

  •   Bu yarışmada genel mektup yazma kurallarına uyulması esastır.
  • Sağ üst köşeye mektubun yazıldığı günün tarihi yazma, hitap ifadesi, paragraf başı, konu bütünlüğü, yazım-noktalama, bitirişte sağ alt köşeye ad - soyad yazma ve imza atma kurallarına uyulmalıdır. 
  • Beyaz ¢izgisiz A4 dosya kagidina yazilacak, arka yiizler kullanılmayacaktır. Sayfa tamamlandiginda diger bir A4 kâğıdına devam edilecektir. 
  • Mürekkepli veya titkenmez kalemle okunakli olarak, elle yazilacaktir. 
  • Mektuplar tamamlandiktan sonra 11,4x16,2 cm’lik beyaz mektup zarflarina konulacaktir. Zarfin sol üst köşesine gonderen adı, soyadi ve adresi ile sag alt koseye alicinin ad, soyad ve adresi yazılarak kapatılacaktır. Kayseri İl Milli Egitim Müdürlüğü adresine posta yada kargo yoluyla gonderilecektir. Posta veya kargo ödemeleri yarışmacı tarafindan yapilacaktir. Karşı ödemeli gönderiler alınmayacaktır. Istenilmesi durumunda yazılan mektuplar ve ek belgeler, dijital olarak tarama pdf dosya formatında argeciler38@gmail.com adresine gonderilebilecektir. 

Gönderilecek Belgeler:

 1) Yazilan Mektup

2) Ek - 1 Katılım Formu ve Taahhütname

3) Ek - 2 Veli Muvafakatnamesi

4) Ek - 3 Açık Riza Onayı

5.Son teslim tarihinden sonra gonderilen eserler degerlendirmeye alınmayacaktır.

6.Mektuplar bireysel olarak ya da öğrenciler tarafindan okul idaresi aracılığıyla topluca gönderebileceklerdir.

7.Temanın işlenişi, Türkçe ve dil bilgisi kuralları, konuya hâkimiyet, mektubun derinliği ve etkileyiciliği komisyon tarafından mektuplar değerlendirilirken göz önünde bulundurulacaktır.

8.Yarışmacılar eserlerini özgün ürünler olarak ortaya koymalıdır. Alıntı eserler tespit edildiğinde değerlendirmeye alınmayacaktır. Alıntı olan eserin sorumluluğu yarışmacıya aittir.

9.Mektupların daha önce yarışmalarda dereceye girmemiş olması gerekmektedir.

10.Yarışmanın uygulama süreci tamamlandıktan sonra etkinlik raporu hazırlanacaktır. 30 gün içerisinde ogm.meb.gov.tr internet sayfasındaki formata uygun olarak rapor ilgili mail adresine yüklenecektir.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğünün olusturdugu yarışma kurulu tarafından Tablo -1 Değerlendirme Kriterleri çerçevesinde; yarışma birincisi, ikincisi ve üçüncüsü belirlenecektir. Yarışma katılımcıları; yarışma sonuçlarının açıklanmasını takip eden 2 (iki) gün içinde yarışma sonucuna itiraz etme hakkına sahiptir. İtirazlar dilekçe ile yapılacak, dilekçeler dijital olarak argeciler38@gmail.com adresine gönderilecektir. İtirazlar, yarışma komisyonu tarafindan 1 (bir) gün içerisinde değerlendirilecektir. İtiraz sonuçları yarışmacının mail adresine bildirilecektir.

DEĞERLENDİRME KURULU

 Değerlendirme, jüri komisyonu tarafından yapılacaktır.

Komisyon Uyeleri:

Adı Soyadı                                Görev Yeri ve Branşı                                                                        

Cüneyt Dönder                          Kilim Sosyal Bilimler Lisesi Edebiyat Öğretmeni

Ersin Pala Kilim                         Sosyal Bilimler Lisesi Edebiyat Öğretmeni

Murat Önal                                Şehit Mustafa Sezgin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni

Talat Olgun                               Kocasinan Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni

İbrahim Doğanyiğit                    Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü Edebiyat Öğretmeni 

 

YAPILACAK ÇALIŞMALAR                               

Gerekli durumlarda Kayseri Il Milli Egitim Müdürlüğü yarışma takviminde Milli Eğitim Bakanlığı izin ve onayı ile düzenlemeler yapabilecektir. 

Yarışma Ödülleri

Birinciye notebook (AMD Ryzen 7 islemci, 15,6 ing ekran, 16 GB RAM, 512 GB SSD hafiza, dahili ekran kartr)

Ikinciye bisiklet (Aliminyum kasa, 28 inc jant, 24 vites, disk fren)

Üçüncüye tablet (Android 10 isletim sistemi, 8 cekirdek islemci, 32 GB hafiza, 10,4 Ing ekran) ödül olarak verilecektir.

“Mektup Yarışması Başarı Belgesi” (Ek-6) dereceye giren öğrencilere takdim edilecektir. Ayrica, bütün katılımcılara yarışmaya katıldıklarına dair Katılım Belgesi (Ek-7) e-mail yolu ile ulaştırılacaktır.

 Ödül kazanan öğrenciler, Mimar Sinan etkinlikleri programında ödül törenine katılım saglayacaklardır. Ödül törenine katılım yol ücretleri ve olası konaklama ücretleri yarışmacı tarafindan karşılanacaktır. Ödül torenine katılım sağlanamaması durumunda, kazanılan ödül öğrencinin okulunun bulundugu ilçe milli egitim müdürlüğüne kargo ile gonderilir. Kargo ücreti Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanır. 

Değerlendirme Kriterleri

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.03.2024 - Güncelleme: 25.03.2024 11:30 - Görüntülenme: 746
  Beğen | 20  kişi beğendi