T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / ECEABAT - Opet Tarihe Saygı Ortaokulu

Experiencing the Pandemic: The Student Experience of a Pandemic Adlı E-Twinning Projemizi Başarıyla Sonlandırdık.

2020-2021 Eğitim- Öğretim yılı proje çalışmaları kapsamında Eceabat İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Sezai TURNA'nın ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Emine KABAKOĞLU'nun teşfikleriyle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Ebru ÜSTÜNDAL'ın girişimleriyle 5 Nisan 2021 tarihi itibariyle başlanan, Opet Tarihe Saygı Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Gülşah AYDENİZ'in 8 öğrencisiyle birlikte yürüttüğü "Experiencing the Pandemic: The Student Experience of a Pandemic" (Pandemiyi Deneyimlemek: Öğrencinin Pandemi Deneyimi) adlı eTwinning projesi Opet Tarihe Saygı Ortaokulu Müdürü Deniz AYDENİZ ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Reyhan ŞEKER YAZICI destekleriyle başarıyla tamamlanmıştır.

Proje Türkiye ve Polonya'dan 6 okulun ortaklığı, 8 öğretmen ve 66 öğrencinin katılımı ile yürütülmüştür. Pandemi konusunda hem farkındalık oluşturmak hem de farklı okul ve ülkelerden öğretmen ve öğrencilerin bilgi, kültür, duygu, düşünce ve deneyimlerini paylaşabilmeleri için İngilizce olarak, Bilişim Teknolojileri ve Web 2.0 Araçları kullanılarak birçok etkinlik düzenlenmiştir: Logo çalışması, Pano ve Poster Hazırlama, Kendini Tanıtma, Hikaye ve Şiir Yazma, Şarkı Söyleme, Resim Çizme, Web 2.0 Araçlarını Kullanarak Deneyimleri Hakkında Röportajlar Yapma, Öğrenci Semineri, Pandeminin Çevreye Etkileri, 23 Nisan ve 19 Mayıs Çalışmaları, eTwinning günü Çalışmaları, Kapanmada Sinema Gecesi, Çevre, Sürdürülebilirlik, İklim Değişimi ve Corona, Pandemi Sonrası Geleceğin Neler Getireceğiyle ilgili Duygu ve Dileklerin Paylaşılması, Yarışmalar ve Oyunlar. Bu etkinlikler arasında yer alan yarışmalarda Opet Tarihe Saygı Ortaokulu öğrencilerimiz gösterdikleri gayret sayesinde üstün başarılar elde etmişlerdir. Logo yarışmasında  Ecren A. birinci, Poster yarışmasında Orçun Ç. birinci, Corona Yönergeleri Kahoot Yarışmasında Kaan A. birinci ve Beril Irmak G. üçüncü olarak başarı belgesi almaya hak kazanmışlardır.

 

Projenin uygulanması esnasında proje konusu olan Pandemi hakkında toplumumuzda da farkındalık oluşturmak ve projenin tanıtımını gerçekleştirmek amacıyla yaygınlaştırma faaliyetleri yürütülmüştür. Proje, işbirliği içerisinde yapılan etkinlikler ve çalışmalar sonucunda hedeflenen amaçlara ulaşmış, gereken farkındalık sağlanmış, bilgi, duygu, düşünce, kültür ve deneyim alışverişi gerçekleştirilmiş, İngilizce dilinin ve Bilişim Teknolojilerinin kullanımı konusunda hedeflenen seviyeye ulaşılmıştır.

 

Projenin başarıyla tamamlanması sonucunda Opet Tarihe Saygı Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Gülşah AYDENİZ özverili çalışması neticesinde Başarı Belgesi almaya hak kazanmıştır.

 

Projeye katkı sağlayan Opet Tarihe Saygı Ortaokulu öğrencilerimiz Orçun Ç., Elanur Ç., Kaan A., Ecrin Ö., Ecren A., Binnur G., Şevval Elif G., Beril Irmak G. gayretli çalışmalarından dolayı Başarı Belgesi almaya hak kazanmışlardır.

 

Projede yapılan çalışmalardan bazılarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz. 

 

All about April

 

All about May

 

9 May eTwinning Day

 

9 May E-Twinning Day

19 May Youth and Sports Day

 

19 May Youth and Sports Day

Corona has taught me ...

 

What have we done so far?

 

What have we done so far?

Rap Song with Acrostic poem (Final Work)

Rap Song with Acrostic poem (Final Work)

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.06.2021 - Güncelleme: 10.09.2021 09:04 - Görüntülenme: 518
  Beğen | 2  kişi beğendi